Dünya bu kızları izledi!

İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, Bocce Dünya Şampiyonası’nda üçüncü olan Hasanağa Şh. P. Er Kadir Çavuşoğlu Ortaokulu 7. sınıf öğrencileri Lival Koyun ve Buket Öztürk öğrencileri altınla ödüllendirdi.

Dünya bu kızları izledi!

7-8 Şubat tarihlerinde Fransa’nın St Vulbas şehrinde yapılan Uluslararası Jeannot Vedrine Volo Turnuvasında, Dünya üçüncüsü olan Hasanağa Şh. P. Er Kadir Çavuşoğlu Ortaokulu 7. sınıf öğrencileri Lival Koyun ve Buket Öztürk Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya’yı makamında ziyaret etti. 8 ülkenin katıldığı şampiyonada elde ettikleri önemli başarıdan dolayı milli sporcuları kutlayan Veli Sarıkaya, başarılı öğrencileri altınla ödüllendirdi.

Sporun önemi

Gençlerin gelişiminde sporun önemine vurgu yapan Veli Sarıkaya, ‘Spor, çocuğun kendi yeteneklerinden haberdar olmasına ve onları başkalarının yetenekleriyle karşılaştırabilmesine fırsat verir. Çocuğun ve gencin bedensel, zihinsel ve sosyal gelişimine yardımcı olur. Spor sağlığı koruma ve güçlendirme amacı taşıdığı gibi, bedensel enerjinin ve duygusal gerilimin boşaltılmasına katkıda bulunduğu için, tedavi işlevi de yüklenebilmektedir’ dedi.

Belediyelere teşekkür

Son yıllarda Bursa’da yapılan spor yatırımlarına dikkat çeken Veli Sarıkaya, ‘Büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz başta okullarımız olmak üzere Bursa’nın çeşitli yerlerine spor alanları kazandırıyor. Bu yatırımların meyvelerini almaya başladık. Bu tesislerinde spor yapan gençlerimizin, gelecekte kentimize ve ülkemize önemli başarılar kazandıracağına inanıyorum’ diye konuştu. 

Türkiye’yi temsilen şampiyonaya katılan Hasanağa Şh. P. Er Kadir Çavuşoğlu Ortaokulu 7. sınıf öğrencileri Lival Koyun ve Buket Öztürk, 15 yaş altı kategorisi Altınnokta disiplininde Dünya üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X