Dünya devinden Türkiye’ye güven mesajı

Türkiye’de yaptıkları yatırımların toplam tutarının 1 milyar Euro’ya ulaştığını belirten Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Sülün, ’15 Temmuz’ gibi olayların ülkeye bakışlarını değiştirmediğini ifade etti.

Dünya devinden Türkiye’ye güven mesajı

Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün, Türkiye’de yatırımlara hiç ara vermeden devam edeceklerini söyledi.

Sülün, yaptığı açıklamada şu an Aksaray’da 113-115 milyon Euro yatırımları olduğunu, kapasiteyi ikiye katlayacaklarını söyledi. Aksaray’da 2018 yılında ihracatlarını katlayarak artıracaklarını belirten Sülün, Aksaray’ın teşvik olarak 5’inci bölge olduğunu ve bu şehirden yaklaşık 1 milyar Euro ihracat yapacaklarını dile getirdi. Sülün, ”15 Temmuz’dan sonra 19 Temmuz’da Aksaray’da Ar-Ge merkezi kurma kararımız vardı. Dolayısıyla bu tip olayların bizim için hiç bir engeli yok. İş anlamında baktığımızda herhangi bir duraklama, herhangi bir soru işareti söz konusu değil” ifadelerini kullandı. Türkiye’de bugüne kadar toplam yatırım tutarlarının 1 milyar Euro olduğunu ve yatırımlarına hiç ara vermeden devam edeceklerinin altını çizen Sülün, ”Burası çok büyük bir pazar. İçerisinde çok büyük potansiyel barındırıyor. Lokasyon olarak da çok ciddi bir merkez” diye konuştu. Sülün, Suriye ve Irak problemleri bittiğinde Türkiye ekonomisinin daha iyi olacağını vurguladı.

KRİZDEN SÖZ ETMEK ÇELİŞKİ

2016 yılında otomotiv endüstrisinin rekor kırdığını anımsatan Sülün, ”Otomotiv sektöründe üretim, ihracat rekoru kırıldı. Türkiye pazarında da satış rekoru kırıldı. 2016 yılında ev satışları tarihi seviyeye çıktı. Hem ev satışlarında hem otomotiv satışlarında rekor kırılan bir ülkede krizden söz etmek çelişkili” diye konuştu.

BİZLER ENDÜSTRİYEL BÜYÜKELÇİYİZ

Sülün, 15 Temmuz’da yaşananların yabancı yatırımcılar tarafından doğru algılanmasının önemli olduğunu ifade etti. Kendilerinin endüstriyel büyükelçi olduklarını ve burada yaşananları doğru bir şekilde anlatmaları gerektiğini söyleyen Sülün, şöyle devam etti:

”Darbe olayını anlamak çok zor. Biz Türk vatandaşı olarak anlamakta zorlanıyoruz bazı şeyleri. Bunu tabii yurt dışından izleyerek algılamak, anlamak, geri planını bilmek 40 yıllık bir oluşum diyoruz, o yüzden çok zor. Yatırım anlamında hiç bir gerileme olmadı. Biz 50 yıldır Türkiye’deyiz. Türkiye’nin içini biliyoruz. Daimler olarak biliyoruz. Bizim başkanımız Türkiye doğumlu. Daimler’in yönetiminde Türkiye’de çalışmış 3 kişi var. Bunların hepsi Türkiye açısından bir avantaj.”

REFERANDUMDAN SONRASINA DAHA POZİTİF BAKIYORUZ

Süer Sülün, kendilerinin ciddi bir otobüs ihracatçısı olduklarını ve geçen yıl toplam dış satımlarını yüzde 400 civarında artırdıklarını belirtti. Dolayısıyla belli bir hızla bu yıl daha fazla ihracat yapmayı öngördüklerini kaydeden Sülün, 2017’nin ikinci yarısına, referandumdan sonrasına daha pozitif baktıklarını, talebin biraz daha artması gerektiğini ve bu beklentide olduklarını dile getirdi. Artık mühendislik satmaya başladıklarını da vurgulayan Sülün, ”Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşları artık mühendislik yapıp mühendislik satıyor. Bu da baktığınız zaman Türkiye açısından gurur verici bir şey. Dolayısıyla Ar-Ge faaliyetlerimizi, mühendislik faaliyetlerimizi arttırıyoruz, yoğunlaştırıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X