Dünya devleri Bursa’ya inanıyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Fiat, Bosch, Renault, Coca Cola, Nestle gibi dünya devlerinin ve 550’den fazla yatırımcının, Bursa’nın geleceğine inandığını söyledi.

Dünya devleri Bursa’ya inanıyor

ASLIHAN AYDIN

Büyükekşi, dün UİB’de gerçekleştirilen “2023 İhracat Stratejisinde Bursa” seminerinde yaptığı konuşmada, kış turizminin marka şehri olan Bursa’nın aynı zamanda sanayi ve ihracatın can damarı, özellikle otomotivin ve tekstilin en önemli merkezlerinden biri olduğunu kaydetti. Bursa’nın 2014 yılı ihracatının 12,4 milyar dolara ulaştığına dikkat çeken Büyükekşi, “Türkiye ihracatının yaklaşık yüzde 8’ini Bursa tek başına gerçekleştirdi” dedi.

CAZİP İMKANLAR SUNUYOR

Ülke ve sektörlerin hedefi gibi firmaların da kendisine bir hedef koyması gerektiğine işaret eden Büyükekşi, şunları kaydetti: “Firmalarımıza bir vizyon vermek istiyoruz. İhracatçı birlikleri de yardımlar için hazır. İlk bin ihracatçı arasında Bursa’dan 51 firma yer alıyor. Bursa’dan 191 ülkeye ihracat yapılıyor. Bursa gerçekten yurt dışı pazarlara lojistik olarak yakın olduğu için çok cazip imkanlar sunuyor. Fiat, Bosch, Renault, Coca Cola, Nestle gibi dünya devleri ve 550’den fazla yatırımcı, Bursa’nın geleceğine inanıyor. Bunlar inandığına göre, sizin ve bizim daha fazla inanmamız gerekiyor.”

YERLİ OTOMOBİLİ BURSA’DAN BEKLİYORUZ

Bursa’nın, Türkiye’nin ilk yerli tramvayını üreterek bir övünç kaynağı olduğunu belirten Büyükekşi, “Bursalı dostumuzu, Durmazlar Makina’yı bu başarısından dolayı tebrik ediyorum. İnşallah daha büyük başarılara da imza atar ve bunun gerisi, inşallah yerli otomobil de bir Bursalı firma, sanayici tarafından üretilir. Bunu da dört gözle bekliyoruz” diye konuştu.

EĞİTİM SİSTEMİ YENİDEN DÜZENLENMELİ

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Koordinatör Başkanı Orhan Sabuncu, Türkiye’nin kilogram başına düşen ürün ihracatının 1,5 dolar civarında olduğunu kaydederek, bunun en azından 3 dolara çıkarılması gerektiğini anlattı. Bunun için markalaşma ve tasarıma odaklanmanın şart olduğunu söyleyen Sabuncu, “Eğitim sistemimizin de bunlara imkan yaratacak şekilde düzenlenmesinde yarar görüyoruz” diye konuştu. Vali Münir Karaloğlu ise 2023 hedeflerini ulaşması için iller bazında en büyük desteği verecek olan şehrin Bursa olduğunu söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X