Dünya devleriyle dirsek teması

Milano’ya çıkarma yapan BTSO heyeti, Alman–Japon ortaklığındaki dünyanın en büyük CNC makineleri üreticisi DMG Mori firmasının İtalya’daki üretim tesisinde incelemelerde bulundu.

Dünya devleriyle dirsek teması

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) heyetinin, İtalyan ekonomisinin başkenti olarak nitelendirilen Milano’da yoğun temaslarını sürüyor. Alanında dünyanın en büyük buluşmalarından birine sahne olan CNC Makineleri ve Teknolojileri Fuarı’na (EMO) çıkarma yapan heyet, fuar programının ikinci gününü de dolu dolu geçirdi.

BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk ve Bursa iş dünyası temsilcileri, ikinci günün ilk ziyaretini Alman–Japon ortaklığındaki dünyanın en büyük CNC makineleri üreticisi DMG Mori firmasının İtalya’daki üretim tesisine gerçekleştirdi. Topuk, burada firmanın Avrupa Pazarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Paolo Musante ve Türkiye Genel Müdürü Fatih Girit’e Bursa iş dünyası ve BTSO’nun projeleri hakkında bilgi verdi.

Girit de, ”BTSO’nun böyle bir projeyi gerçekleştirmesi ve sürdürebilmesi takdire şayan bir iştir” dedi. BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk ve BTSO EMO Fuarı Heyet Başkan Yardımcısı Haluk Sami Topbaş, daha sonra fuarda stant açan Bursalı firmaları ziyaret etti.

BÜYÜK KIVANÇ DUYDUK

BTSO Heyeti akşam yemeğinde ise Türkiye Cumhuriyeti Milano Başkonsolosluğu’na geçen hafta atanan Hami Aksoy ile bir araya geldi. Hami Aksoy, 140 kişilik Bursa heyetini Milano gibi İtalya’nın ve dünyanın en önemli endüstri şehirlerinden birinde görmekten büyük kıvanç duyduklarını söyledi. Aksoy, ”BTSO, Türkiye’nin en aktif odalarından biri. Gerçekleştirdiği projeleri takdirle izliyoruz. Başarılı projelerinden birini de buradaki yoğun katılımla görme fırsatı bulduk. Bursa’yı önümüzdeki fuarlarda da görmeyi arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Başkonsolos Aksoy’a günün anısına İznik Çinisi ve kestane şekeri verdi.   

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X