Dünya ekonomisinin kalbi Davos’ta atıyor

Dünya Ekonomi Forumu, İsviçre’nin Davos kasabasında dün başladı. Türkiye’yi Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun temsil ettiği foruma, 100’den fazla ülkeden 2 bin 500’ün üzerinde siyasetçi ve iş dünyası temsilcisi katılıyor.

Dünya ekonomisinin kalbi Davos’ta atıyor

Sığınmacı krizinden, iklim değişikliğine ve küresel eşitsizliğe pek çok sorununun ele alınacağı forum kapsamında, Ahmet Davutoğlu bugün ”Türkiye’nin Küresel Rolü’ başlıklı bir konuşma yapacak. Eşi Sare Davutoğlu ile birlikte dün Davos’a giden Ahmet Davutoğlu’na, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu eşlik ediyor. Her yıl çeşitli protestolarla ‘elitist’ olmakla eleştirilen zirvede, bu yıl Avrupa gündemine damgasını vuran sığınmacı krizinin ve sığınmacıların yaşadığı zor şartların daha iyi anlaşılabilmesi için bir simülasyon odası hazırlandı. Katılımcıların bu sığınmacı simülasyon odasında çevresel koşulları deneyimleyerek ’empati’ kurması amaçlanıyor. 

DICAPRIO DA ZİRVEDE

Dört gün sürecek zirveye ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İngiltere Başbakanı David Cameron, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un yanı sıra ABD’li aktörler Leonardo DiCaprio ve Kevin Spacey gibi isimler de katılacak. Siyaset ve iş dünyası liderlerinin yanı sıra sivil toplum örgütü temsilcileri, kanaat önderleri, bilim adamları ve dini temsilcilerin bir araya geleceği toplantılar sırasında liderlerin, ikili görüşmelerde de bulunması bekleniyor. Geçen yıllara göre daha sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı Davos’ta bu yıl yaklaşık 5 bin güvenlik görevlisi konuşlandırıldı.

DAVUTOĞLU YATIRIMCILARLA GÖRÜŞTÜ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Davos’ta  aralarında DHL Global CEO’su Ken Allen, APM Terminals üst düzey yöneticisi Kim Fejfer, Mitsubishi Yönetim Kurulu Başkanı Yorihiko Kojima ve Coca Cola CEO’su Muhtar Kent’in de bulunduğu doğrudan yatırımcıları ayrı ayrı kabul ederek bir süre görüştü. Davutoğlu’nun kaldığı oteldeki görüşmeler basına kapalı gerçekleştirildi. Başbakan Davutoğlu, Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremasinghe ile de biraraya geldi.

SABANCIDAN UZUN VADE ÖNERİSİ

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Davos’ta ‘Uzun Dönemli Zorunluluklar’ başlıklı panele konuşmacı olarak katıldı. Şirketlerin uzun süre ayakta kalabilmesi için kritik başarı faktörlerinde uzun vadeye yer verilmesinin önemine vurgu yapan Sabancı, ‘Zaman zaman türbülanslar olabilir. Tabi ki bunları dikkate almalı, düşünmeli ve izlemelisiniz ancak bunun her gününüzü etkilemesine izin vermemelisiniz. Proaktif olmalısınız. Her ne kadar kısa vadeye zorlama olsa da bugünün performansından vazgeçmeden daha uzun vadeli bakmayı unutmamalıyız’ ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X