Dünya güzelleri: 3-1

Büyükşehir Belediyespor, 2 sezon önce şampiyonluk yaşadığı CEV Challenge Kupası ilk turunda Romanya’da Bacau’yu 3-1’lik skorla geçti ve rövanş için avantaj elde etti.

Dünya güzelleri: 3-1

RECAİ UYSAL

Voleybolda CEV Challenge Kupası ilk turunda Büyükşehir Belediyespor, Romanya’da Stiinta Bacau’yu 3-1 mağlup ederek rövanş için avantaj elde etti. 

Ligde bu sezon başarılı bir performans sergileyen ve Avrupa’da da 2 sezon önce elde ettiği şampiyonluğa tekrarlamak isteyen Bursa ekibi, Romanya’da oynadığı ilk maçta istediği sonuca ulaştı. 

Bacau Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya istediği gibi başlayamayan yeşil beyazlılar, hücumda sıkıntı yaşadı. Bu sıkıntılara basit hatalar da eklenince Büyükşehir Belediyespor, ilk seti  25-19 kaybetti.İkinci sette toparlanan Bursa ekibi, file önünde de etkili olunca rakibine 25-14 üstünlük sağladı.

ETKİLİ GÖZÜKTÜ

Üçüncü sete de iyi başlayan yeşil beyazlılar, ikinci teknik molanın ardından üst üste yaptığı hatalar sonuca sıkıntı yaşadı. Ancak, çabuk toparlanan Büyükşehir Belediyespor, rakibine 25-22 üstünlük sağlayınca setlerde durumu 2-1’e getirdi. Üçüncü sete de iyi başlayan Bursa ekibi, ilk teknik molanın ardından sıkıntı yaşasa da ikinci teknik molayla kendine geldi. Bu seti de 25-18 alan Büyükşehir Belediyespor karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı ve rövanş için avantaj elde etti. 

Yeşil beyazlılar, bu kupada 2 sezon önce Avrupa şampiyonu olarak Bursa’ya tarihi bir başarı kazandırmış, geçtiğimiz sezon ise yarıfinalde bir diğer Romanya temsilcisi CSM Bükreş’e 2 maçta da yenilmiş ve final kapısından dönmüştü.

Rövanş 11 Ocak’ta

Challenge Kupası’nda bu sezon çıktığı ilk maçtan galibiyetle ayrılan Büyükşehir Belediyespor, Bacau ile rövanş maçını 11 Ocak Çarşamba günü oynayacak. Romanya’da oynanan maçta rakibini 3-1’le geçmeyi bilen ve avantaj elde eden Bursa ekibi, evinde oynayacağı maçta alacağı her türlü galibiyet ve 3-2’lik yenilgide adını üst tura yazdıracak. Yeşil beyazlılar, rövanş maçında rakibine 3-0 yada 3-1 mağlup olması halinde tur atlayan ekip 15 sayılık altın sette belli olacak.

Dönüş günü

Romanya’da bu sezon ilk Avrupa sınavına çıkan Büyükşehir Belediyespor, bugün Bursa’ya dönüyor. Bacau’da oynanan maçta rakibine üstünlük sağlayarak rövanş için avantaj elde eden yeşil beyazlılar, TSİ 09.30’da şehirden ayrıldı. Yaklaşık 5 saatlik yolculuğun ardından Bükreş’e geçecek Bursa ekibi, gece geç saatlerde Bursa’ya ulaşacak.

İlhan Sattık’tan destek

Büyükşehir Belediyespor’un Romanya’da oynadığı karşılaşmada Büyükşehir Belediyespor Başkan Yardımcısı İlhan Satık da takıma destek verdi.

Geniş güvenlik

Bacau Spor Salonu’nda oynanan karşılaşma için pazartesi günü Romanya’ya gelen Bursa ekibi, güvenlik önlemleri altında salona geçti. 2 gün boyunca antrenmana gidiş dönüş yolunda Romanya güvenlik güçler takımı takip ederken, salonda da geniş güvenlik önlemleri de alındığı gözlemlendi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X