Dünya ilişkilerinde zorlu dönem yaşanıyor

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud’u Beyaz Saray’da ağırlayan ABD Başkanı Barack Obama, özellikle Ortadoğu’da olmak üzere dünya ilişkilerinde zorlu bir dönemin yaşandığını ifade etti.

Dünya ilişkilerinde zorlu dönem yaşanıyor

Oval Ofis’teki görüşme konuşan Obama, ortak kaygılarının bulunduğu Yemen’de insani krizi rahatlatacak, kapsayıcı işleyen bir hükümet kurulması ihtiyacına işaret etti. Obama, Suriye’de de çatışmaları sona erdirecek, ülke içinde siyasi bir dönüşüm sürecine nasıl ulaşılabileceğini ele alacaklarını bildirdi. Suudi Arabistan’la IŞİD ile mücadele dahil olmak üzere dünya ve bölge genelindeki terör eylemleriyle mücadelede son derece yakın işbirliklerinin devam ettiğini dile getiren Obama, dünya ekonomisi ve enerji meselelerini görüşeceklerini bildirdi.

İki ülkenin ilişkilerinin sadece ABD ve Suudi Arabistan değil, tüm bölge ve dünyanın yararına olduğunu belirten Selman ise, “Dünya barışı için birlikte çalışmak istiyoruz. Bölgemiz, halkların refahı için gerekli olan istikrara kavuşmalı” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X