Dünya Kupası’nda Türkiye’ye dişli rakipler!

FIVB Erkekler Dünya Voleybol Şampiyonası’da E Grubu’na düşen A Milli Erkek Voleybol Takımımız İtalya, Kanada ve Çin ile mücadele edecek.

Dünya Kupası’nda Türkiye’ye dişli rakipler!

24 takımın katılımıyla 26 Ağustos-11 Eylül 2022 tarihleri arasında Rusya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek FIVB Erkekler Dünya Voleybol Şampiyonası’nın kura çekimi yapıldı.

Irina Viner-Usmanova Jimnastik Sarayı’nda kura çekimi sonrası A Milli Erkek Voleybol Takımımız E Grubu’nda İtalya, Kanada ve Çin ile eşleşti. 2022 FIVB Erkekler Dünya Voleybol Şampiyonası’nda karşılaşmalara Moskova, Krasnoyarsk, Novosibirsk, Kemerovo, Ufa, Ekaterinburg; St. Petersburg, Kaliningrad, Yaroslavl ve Kazan olmak üzere toplam 10 şehir ev sahipliği yapacak. E Grubu maçları Ekaterinburg’da oynanacak

6’LI FİNAL MOSKOVA’DA
Üç aşamadan oluşan dev organizasyonun grup aşamasında 24 takım 4’erli olarak 6 gruba ayrıldı. Grup karşılaşmaları, 27-29 Ağustos 2022 tarihleri arasında Moskova, Krasnoyarsk, Novosibirsk, Kemerovo, Ufa ve Ekaterinburg’da oynanacak.

Gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımlar ile en iyi 4 grup üçüncüsü ikinci tura yükselecek. İkinci tur karşılaşmaları 16 takımın katılımıyla 2-4 Eylül 2022 tarihleri arasında St. Petersburg, Kaliningrad, Yaroslavl ve Kazan şehrinde oynanacak. Organizasyon, 7-11 Eylül 2022 tarihlerinde Moskova’da düzenlenecek 6’lı Finaller (Final Six) etabı ile sona erecek.

A GRUBU/Moskova
Rusya Voleybol Federasyonu, Sırbistan, Tunus, Porto Riko

B GRUBU/Kemerovo
Brezilya, Japonya, Küba, Katar

C GRUBU/Novosibirsk
Polonya, ABD, Meksika, Bulgaristan

D GRUBU/Ufa
Fransa, Slovenya, Almanya, Kamerun

E GRUBU/Ekaterinburg
İtalya, Kanada, Türkiye, Çin

F GRUBU/Krasnoyarsk
Arjantin, İran, Hollanda, Mısır

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X