Dünya Mimarlık Haftası kutlanacak

Mimarlar Odası Bursa Şubesi, “2016 Dünya Mimarlık Haftası”nda yapacağı etkinlikleri planladı.

Dünya Mimarlık Haftası kutlanacak

1996 yılında bu yana Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA)’nın Genel Kurul kararıyla tüm Dünyada kutlanan ve bu yıl “Daha İyi Bir Dünya Tasarla” temasıyla kutlanacak olan “Dünya Mimarlık Haftası”nı, Mimarlar Odası Bursa Şubesi de düzenleyeceği bir dizi etkinlikle kutlayacak.

İlk olarak bugün saat 10.00’da “Dünya Mimarlık Haftası” etkinlikleri kapsamında Atatürk anıtına çelenk sunulacak ve saygı duruşunda bulunulacak.

Yıldırım Belediyesi’nin Arabayatağı’na kazandırmayı planladığı meydanın mimari tasarım yarışmasıyla hayata geçirilmesi için önceki haftalarda Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’yi ziyaret eden Mimarlar Odası Bursa Şubesi, yarın Yıldırım Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğünde yarışma jürisi ve belediye yetkilileriyle bir toplantı yapacak. Yıldırım Belediye Başkanı Edebali’nin de bir bölümüne katılacağı toplantıda yarışmanın şartname çalışması yapılacak.

Yine etkinlikler kapsamında 5 Ekim Çarşamba günü ise Uludağ Üniversitesi’nde öğrenci temsilcisi seçimi yapılacak . Saat 11.00’de UÜ Mimarlık Bölümü’nde kısa bir törenin ve kokteylin ardından yapılacak seçimde Mimarlar Odası Bursa Şubesi Uludağ Üniversitesi öğrenci temsilcisi seçilmiş olacak.

Sempozyumun ardından Almira Hotel Şehrazat Salon’da ‘Geleneksel Mimarlık Balosu’ yapılacak. 19.30’da gerçekleşecek etkinlikle Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nin “Dünya Mimarlık Haftası” etkinlikleri sona erecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X