‘Dünya Mirası’ Kent Meydanı’nda

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile koordineli olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan “Bursa ve Cumalıkızık: Osmanlı İmparatorluğu’nun Doğuşu” isimli “Adaylık Dosyası” kapsamındaki, Hanlar Bölgesi (Orhan Gazi Külliyesi ve Çevresi), Sultan Külliyele

‘Dünya Mirası’ Kent Meydanı’nda

Ulusal ve uluslararası çapta söz konusu Dünya Miras alanlarının tanınırlığının sağlanması ve turizm potansiyelinin arttırılması amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından 22 Haziran tarihi de ‘UNESCO Dünya Mirası Bursa Günü’ olarak belirlendi ve her yıl bu tarihi kapsayacak günlerde etkinlikler düzenlenmesi kararlaştırıldı. 

Bursa’nın Dünya Mirası ilan edilişinin 1. yıldönümü nedeniyle ‘22 Haziran UNESCO Dünya Mirası Bursa Günü’ kapsamında etkinlikler düzenleniyor. 20-27 Haziran tarihleri arasında Hanlar Bölgesi’nde izlenen, Zeynep Diniz ve Birgül Yıldırır’ın ‘Bursa’nın Yaşayan Miras Alanları’ adlı fotoğraf Sergisi ile Hayrettin Kağnıcı’nın ‘Dünya Mirası ve İnsan’ adlı fotoğraf sergisi, bu kez Kent Meydanı’nda sergileniyor. Özel sergiler, 8 Temmuz Çarşamba gününe kadar görülebilir.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X