Dünya mirası yerle bir oldu

Yemen’in başkenti Sana’da devrik lider Ali Abdullah Salih’e bağlı gruplar ve Husiler’e ait kamplar ile liderlerin evleri, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından bombalandı.

Dünya mirası yerle bir oldu

Koalisyon güçleri, başkent Sana’nın Beyt Mi’yad bölgesinde devrik lider Salih’in kardeşi Yahya Muhammed Abdullah Salih’in evine, Dar Silm bölgesinde de Tuğgeneral Ali Salih el-Ahmar’ın ve Salih’e yakınlığıyla bilinen Hafız Mi’yad’ın evine hava saldırısı düzenledi. 

Operasyonda başkent Sana’nın BM Dünya Mirası Listesi’nde olan 2500 yıllık tariha sahip bölümü de hedef oldu. Dünyanın ilk gökdelenleri olarak bilinen ve çamurdan yapılan bazılarının da yerle bir olduğu belirtildi. Saldırıda 5 kişinin de yaşamını yitirdiği kaydedildi.

BM Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) saldırıyı kınarken, Arap koalisyonunun Suudi sözcüsü Tuğgeneral Ahmet el-Asiri, Sana’nın tarihi bölgesine yönelik bir operasyon düzenlemediklerini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X