Dünya Radyo Günü İstanbul Radyosu’nda kutlanacak

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından kabul edilen “13 Şubat Dünya Radyo Günü”nü İstanbul Radyosu’nda düzenleyeceği etkinliklerle kutlayacak.

Dünya Radyo Günü İstanbul Radyosu’nda kutlanacak

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, teması bu yıl “Gençlik ve Radyo” olarak belirlenen Dünya Radyo Günü ile, halkın radyo süreçlerine ilişkin farkındalığının artırılması, özellikle genç kadın ve erkeklerin radyo endüstrisine katılımlarını artırmak, gençlerin ürettiği hedef kitlesi gençler olan radyo programlarına teşviki amaçlanıyor.

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Öcal Oğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Radyo Günü için İstanbul Radyosu’nda düzenlenecek etkinliğe ilişkin bilgi verdi. Buna göre, etkinlik kapsamında, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu İletişim Komitesi Başkanı Deniz Bayraktar ile TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu’nun açılış konuşmalarının ardından Türk sanat müziği ve Türk halk müziği konseri verilecek. Konserin ardından, “Radyo İle Büyüyenler” başlıklı panelde eski radyocular deneyimlerini paylaşacak.

Radyonun teknolojik gelişmelere rağmen popülerliğini kaybetmediğini anlatan Oğuz, özgürleştirici, kolay kurulabilir ve kolay yayın yapabilir özellikleri sayesinde dünyada daha önemli ve değerli hale gelmeye başladığını söyledi.

Oğuz, “Dünya Radyo Günü gittikçe daha fazla benimseniyor. Radyonun, toplumda hem bir romantizmi ve nostaljisi hem de işlevi var. Gençlerin, kültürün, konuşmanın, dinlemenin, konuşarak ve dinleyerek muhakemeli davranış oluşturmanın araçlarından biri olan radyoyu sevmelerini diliyorum” diye konuştu.

2011’de UNESCO 36. Genel Konferansı’nda, BM Radyosu’nun kurulduğu gün olan, 13 Şubat “Dünya Radyo Günü” olarak ilan edilmiş ve 67. BM Genel Kurulu da konuyu görüştükten sonra 13 Şubat’ı bir “BM Günü” olarak kutlanmasını kabul etmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X