Dünya sınavı Bursa’da yapılacak

FINA Sutopu Dünya Ligi Avrupa elemeleri için mücadele eden Erkek Milli Takımı ile yenilgisiz lider İtalya arasındaki karşılaşma salı günü Atıcılar Olimpik Yüzme Havuzu’nda oynanacak.

Dünya sınavı Bursa’da yapılacak

RECAİ UYSAL

Son yıllarda birçok ulusal ve uluslararası müsabakaya ev sahipliği yapan Bursa’da sutopu müsabakası heyecanı yaşanacak. FINA Sutopu Dünya Ligi 2015-2016 sezonu Avrupa elemeleri C Grubunda mücadele eden Sutopu Erkek A Milli Takımı, 26 Nisan’da gruptaki 5. müsabakasını İtalya’yla yapacak. Atıcılar Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nda saat 20.00’de oynanacak olan müsabaka öncesi bilgilendirme toplantısı dün yapıldı.

SPORSEVERLERİ BEKLİYORUM

Bursa’nın sutopu branşında ilk kez Dünya kupası düzeyinde bir müsabakaya evsahipliği yapacağı maçın Bursa için önemli olduğunu ifade eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, “Maçı en iyi şekilde organize etmek için hazırlıklarımızı yaptık. Bursa artık birçok ulusal ve uluslararası organizasyonun merkezi haline geldi. Su sporlarında da Bursa arzu ettiği noktaya doğru ilerliyor. Hem tesis hem de sporcu sayısı bakımından Türkiye’nin lokomotif illerinin başında yer alıyoruz. İnşallah bu maçı da seyirci ve kulüplerimizin desteğiyle güzel bir şekilde gerçekleştireceğiz. Tüm sporseverleri karşılaşmaya bekliyorum” diye konuştu.

MARKA OLMALI

Bu organizasyonun ilk olması nedeniyle önemli olduğunun altını çizen Sutopu Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hayrettin Özbağkıran da “Federasyon ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürlüğü olarak Bursa’yı belli bir seviyeye taşımak ve merkez olması için çalışıyoruz. Güzel bir organizasyona evsahipliği yapacağımızı düşünüyorum” dedi. Milli Takımlar Menajeri Onur Sürek ise Dünya Kupası’ndaki ilk maçımızı evimizde oynamıştık. İkinci maçımızı Bursa’da gerçekleştireceğiz. Türkiye’de İstanbul’dan sonra en fazla kulüp bursa’da o yüzden Bursa bizim için de önemli. Bu organizasyonda güçlü rakiplerle mücadele ediyoruz. Burada yer alarak takımımızın tecrübe kazanmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Atıcılar Olimpik Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilen toplantıya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Şube Müdürü Zekeriya Altuntaş, Osmangazi İlçe Müdürü Mehmet Demirci, Hentbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri Hayrettin Özbağkıran, Ziya Bora, İl Temsilcisi Nesim Güler ve Milli Takımlar Menajeri Onur Sürek, Bursagücü Spor Kulübü Sutopu Şube Sorumlusu Orhan Güney katıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X