Dünyaca ünlü müzisyen hayatını kaybetti!

Rai müziğinin ünlü ismi Cezayir asıllı şarkıcı Rachid Taha, Fransa’nın başkenti Paris’te geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Dünyaca ünlü müzisyen hayatını kaybetti!

Rai müziğinin ünlü ismi Cezayir asıllı şarkıcı Rachid Taha, dün akşam Fransa’nın başkenti Paris’teki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

ÖLÜM HABERİNİ AİLESİ DUYURDU

Le Parisien gazetesi, ünlü sanatçının ölüm haberini ailesinin duyurduğunu yazdı. Haberde, 59 yaşındaki sanatçının, dün akşam Paris’teki evinde uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiğini bildirildi.

rai-muziginin-unlu-ismi-rachid-taha-kalp-krizi-11226535_5776_m.jpg

RAİ TARZI ŞARKILARLA ADINDAN SÖZ ETTİRDİ

Taha, 1990’lı yıllarda “Ya Rayah”, “Abdel Kader” ve “Ida” gibi şarkılarıyla geniş kitleler tarafından tanındı. 10 yaşındayken, Cezayir’in batısında yer alan liman şehri Oran’dan Fransa’nın Alsace Bölgesi’ne göç etmiş bir ailenin çocuğu olan Taha, Oran şehrine özgü müzik türü Rai tarzı parçalarıyla büyük beğeni topladı. Rai müziği, özellikle Cezayir’in Fransız sömürgeciliğine baş kaldırması ve sömürüye karşı mücadele hareketlerinde önemli yer etti. Rai, 1980’li yıllardan itibaren uluslararası çapta tanınmış ve Taha’nın şarkıları ile tüm dünyaya yayıldı.

Taha’nın yeni bir albüm üzerinde çalıştığı ve 2019 başında yeni albümüyle sevenleriyle buluşmayı planladığı öğrenildi.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X