Dünyada 1 Mayıs böyle kutlandı

1 Mayıs İşçi Bayramı dünya genelinde birçok ülkede kutlandı. Bazı ülkelerde kutlamaklar bayram havasında geçerken bazılarındaysa ortalık savaş alanına döndü.

Dünyada 1 Mayıs böyle kutlandı

Rusya’nın başkenti Moskova’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma  Günü dolayısıyla Kızıl Meydan’da düzenlenen yürüyüşe yaklaşık yüz bin kişi  katıldı.

 

Farklı işçi sendikalarının öncülüğünde Kızıl Meydan’da düzenlenen  geçit törenine yaklaşık yüz bin kişi katıldı. Yürüyüşe katılanlar, ellerindeki  bayrak ve balonlarla renkli görüntüler oluşturdu.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da düzenlenen 1 Mayıs yürüyüşüne  Avusturya Başbakanı Faymann da katıldı. Renkli görüntülerin oluştuğu yürüyüş, belediye binası önünde düzenlenen kortejle son buldu.

Fransa, Güney Kore, Malezya, Filipinler, Hong Kong ve daha bir çok ülkede binlerce kişi kutlamalar için sokaklara döküldü.  Şenlik havasında kutlamaların hakim olduğu ülkeler dışında gösteriler protestolara dönüştü. Filipinler’de Devlet Başkanının kuklası yakıldı.

Endonezya’da yaklaşık 100 bin işçi 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda başkent Cakarta meydanlarını doldurdu. Başkentin merkezi Bunderan Hi’de buluşan işçiler, sloganlar eşliğinde başkanlık sarayına doğru yürüdü. Sarayın önünde toplanan işçiler, düşük maaşlar, sağlık güvencesi yetersizliği ve sözleşmeli işçilik gibi çeşitli sıkıntılarını dile getirerek, hükümet politikalarını protesto etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X