Dünyada bileğini büken yok

Bilek güreşinde 6 yılda 3 dünya, 5 Avrupa ve birçok Türkiye şampiyonluğu elde eden GFC Görükle Spor Kulübü’nün sporcusu Gülistan Kormaz, matematik kursuna gittiği merkezde bu sporla tanışırken, elde ettiği sonuçlarla gurur veriyor.

Dünyada bileğini büken yok

Kilis’te rastlantı sonucu başladığı bilek güreşinde, 6 yılda 3 dünya, 5 Avrupa ve birçok Türkiye şampiyonlukları elde eden genç sporcu Gülistan Korkmaz, başarılarına her geçen gün bir yenisini eklemenin gururunu yaşıyor. Uludağ Üniversitesi (UÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi olan Korkmaz, son olarak 7 Eylül’de Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda genç bayanlar 50 kiloda birinci olduğunu ve kariyerinde 3. dünya şampiyonluğunu elde ettiğini belirtti.

KİLİS’TE TANIŞTI

Korkmaz, Kilis’te 2011 yılında lisede okurken derslerine katkısı olsun diye Kültür Evi’nde matematik kursuna gittiğini anlatarak, “Daha sonra oranın müdürünün bilek güreşi antrenörü olduğunu öğrendim. Sporcuları gelip gitmeye başlamıştı bulunduğumuz yere. Bir süre sonra merkeze bilek güreşi masaları getirildi. Sporcular antrenman yapıyorlardı. Benim ilgimi çekti ve bilek güreşine başladım” diye konuştu.

GIRDOĞLU: GURUR DUYUYORUM

Bilek güreşine başladığı ilk yıl katıldığı Türkiye Şampiyonası’nda birincilik elde ettiğinin altını çizen Korkmaz, “Sonraki yıllarda Avrupa ve dünya şampiyonalarına gittim. Avrupa ve dünya şampiyonu oldum. Bugüne kadar 3 dünya, 5 Avrupa ve sayısız Türkiye şampiyonluklarım oldu” ifadelerini kullandı. Gülistan Korkmaz’ın kulübü olan GFC Görükle Spor Kulübünün başkanı ve aynı zamanda antrenörü Kadir Gırdoğlu da sporcusuyla gurur duyduklarını söylerken, Korkmaz’ın başarısındaki en büyük payın çalışkanlığı olduğunu vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X