Dünyada bir ilk Bursa’da gerçekleştirildi

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel’in verdiği önemli bilgileri bugünkü köşesinde paylaştı.

Dünyada bir ilk Bursa’da gerçekleştirildi

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Gözlemimiz şu… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile en sık görüşen milletvekilleri arasında AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel var.

Üstelik…

Erdoğan’ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve bakanlarla yaptığı görüşmelerde de iki konu mutlaka yer alıyor.

Örneğin…

Yaşadığı ve seçim çevresi olan İnegöl’ün sorunlarını yakından izliyor, çözüm için hızlıca hareket ediyor.

Daha bu ay…

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’la görüşüp, İnegöl’e planlanan sosyal konut sayısının 480’den bine çıkmasını sağladı.

Şimdilerde…

İnegöl’ün içme suyu sorununu çözecek Hocaköy Barajı’yla ilgili yoğun girişimlerde bulunuyor.

Sohbet ederken…

İhalesi geçen yıl yapılan, fakat yüklenicinin işi tasfiye etmesi nedeniyle yüzde 37 seviyesinde kalan Hocaköy için yeniden ihaleye çıkıldığını anımsattı.

Süreci şöyle özetledi:

“Konuyu Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettim. Yine, o dönem Tarım ve Orman Bakanımız olan Sayın Bekir Pakdemirli ile defalarca görüştüm. Barajımız da yeniden ihale edildi.”

Bu noktada…

Baraj sahasına giden iş makineleri ve ağır tonajlı araçlar nedeniyle çevredeki 3 köyden gelen şikayet üzerine alternatif yol yapılacağı bilgisini de ekledi.

Gürel’in…

Duyarlılık gösterdiği konular arasında engelli gençler de ilk sıralarda. Özellikle otizm ve down sendromunu önemsiyor.

Bu konuda…

AK Parti Ankara milletvekilleri Asuman Erdoğan ve Arife Polat’la birlikte Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’la yaptıkları görüşmeyi anlatırken, “30 yıl önce bu hastalıkların adı bile bilinmiyordu, fakat son dönem sayı çok arttı” dedi.

Söylediği şu:

“Önerdiğim araştırma komisyonu siyaset üstü çalışıp raporunu hazırladı. Bakanlıklarımız çok gazel çalışmalar yapıyorlar, ama koordineli değil. Tek çatı altında organize çalışma için de yasa hazırlanıyor.”

Şimdi o süreci hızlandırmak önceliği.

Dünyada ilk: Engelli gençler ‘artı 1’ projesiyle üniversiteye kaydoldu!

Bilmiyorduk… AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel ilgiyle dinlediğimiz projeyi şöyle anlattı:

“İnegöl’de otizmli ve down sendromlu gençlerimizi yaşama kazandırmak için ‘artı 1’ adıyla proje geliştirdik ve 8 gencimizi Bursa Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi ile İnegöl’deki Meslek Yüksek Okulları’na kaydettik.”

Bu noktada…

“Dünyada ilk” dedi ve şunu söyledi:

“Engelli gençler üniversiteye kaydolunca çok mutlu oldular. Onlar için mezuniyet töreni de düzenledik, mutluluklarını aileleriyle paylaştılar. Gençlere ve ailelerine moral oldu.”

Ardından…

“Gençlerimiz ikinci sınıfa geçtikleri için projenin adı ‘artı 2’ oldu” dedi ve şu mesajı verdi:

“Engelli gençlerimizin yaşam standartlarını geliştirmek için çalışıyoruz. Ne istediysek veren Sayın Cumhurbaşkanımız da en büyük destekçimiz.”

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X