Dünyada bir ilk: Siyahi kadın 2 beyaz bebek doğurdu

İngiltere’de yaşayan 35 yaşındaki Nijerya asıllı siyahi bir kadın olan Catherine Howarth, tamamen beyaz ırktan iki bebek doğurdu. Keynes bu yönüyle dünyadaki ilk kadın oldu.

Dünyada bir ilk: Siyahi kadın 2 beyaz bebek doğurdu

İngiltere’nin Milton Keynes kentinde yaşayan Howarth, uzmanların milyonda bir ihtimal olarak tanımladığı tamamen beyaz ırktan ikinci bebeğini de dünyaya getirdi.

 

İlk doğumundan sonra İngiliz gazetesi Daily Mirror’a konuşan Catherine Howarth, “Doğumdan sonra Jonah’ı bana getiren ebe bir ona bir de bana bakıp duruyordu. Gözlerine inanamamıştı. Bazı bebeklerin doğumdan sonra ten rengi değişebiliyor. Ancak Jonah’ta böyle birşey olmadı. Doktorlar bana çekinik bir gen taşıdığımı, bebeğimin bu nedenle beyaz olduğunu söyledi. Ancak bütün ailem Nijerya’da ve bildiğim kadarıyla soyumda tek bir beyaz bile yok” şeklinde ifadelerde bulundu.

 

MİLYONDA BİR İHTİMAL

 

Nijeryalı kadın, 2014’ün 1 Haziran’ında oğlu Jonah’ı dünyaya getirdi. Howartt’ın doğum yaptığı hastanedeki uzmanlar, eşi Richard Howarth’ın beyaz bir İngiliz olmasına rağmen 32 yaşındaki Catherine Howarth’ın “tamamen beyaz ırktan” bir bebek dünyaya getirmesini “milyonda bir ihtimal” olarak yorumladı.

 

 

DOKTORLAR BİR DAHA OLMAZ DEDİ; BİR BEYAZ BEBEKLERİ DAHA OLDU

 

Uzmanlara göre çiftin ileride beyaz bir bebeğe daha sahip olması imkansız zira çünkü böyle gen kombinasyonlarının tekrarlanamayacak kadar nadir… Fakat doktorların bu açıklaması çürüdü zira Nijeryalı kadının, mavi gözlü ve beyaz tenli Sophia adında bir kızı dünyaya geldi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X