Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Dünyada bir ilk: Siyahi kadın 2 beyaz bebek doğurdu

İngiltere’de yaşayan 35 yaşındaki Nijerya asıllı siyahi bir kadın olan Catherine Howarth, tamamen beyaz ırktan iki bebek doğurdu. Keynes bu yönüyle dünyadaki ilk kadın oldu.

İngiltere’de yaşayan 35 yaşındaki Nijerya asıllı siyahi bir kadın olan

İngiltere’nin Milton Keynes kentinde yaşayan Howarth, uzmanların milyonda bir ihtimal olarak tanımladığı tamamen beyaz ırktan ikinci bebeğini de dünyaya getirdi.

 

İlk doğumundan sonra İngiliz gazetesi Daily Mirror’a konuşan Catherine Howarth, “Doğumdan sonra Jonah’ı bana getiren ebe bir ona bir de bana bakıp duruyordu. Gözlerine inanamamıştı. Bazı bebeklerin doğumdan sonra ten rengi değişebiliyor. Ancak Jonah’ta böyle birşey olmadı. Doktorlar bana çekinik bir gen taşıdığımı, bebeğimin bu nedenle beyaz olduğunu söyledi. Ancak bütün ailem Nijerya’da ve bildiğim kadarıyla soyumda tek bir beyaz bile yok” şeklinde ifadelerde bulundu.

 

MİLYONDA BİR İHTİMAL

 

Nijeryalı kadın, 2014’ün 1 Haziran’ında oğlu Jonah’ı dünyaya getirdi. Howartt’ın doğum yaptığı hastanedeki uzmanlar, eşi Richard Howarth’ın beyaz bir İngiliz olmasına rağmen 32 yaşındaki Catherine Howarth’ın “tamamen beyaz ırktan” bir bebek dünyaya getirmesini “milyonda bir ihtimal” olarak yorumladı.

 

1415199837530

 

DOKTORLAR BİR DAHA OLMAZ DEDİ; BİR BEYAZ BEBEKLERİ DAHA OLDU

 

Uzmanlara göre çiftin ileride beyaz bir bebeğe daha sahip olması imkansız zira çünkü böyle gen kombinasyonlarının tekrarlanamayacak kadar nadir… Fakat doktorların bu açıklaması çürüdü zira Nijeryalı kadının, mavi gözlü ve beyaz tenli Sophia adında bir kızı dünyaya geldi.


Avatar Seç KAPAT
Everest’te kaybolduktan sonra yaklaşık altı gün boyunca dünyanın en tehlikeli
Sıradaki Haber Ölüm bölgesinde kayboldu, bakın nasıl hayatta kaldı! İşte mucize kurtuluş