Dünyanın en iyisi Bursa’da! Kalitesi tescillendi…

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’da üretilen ve Teknik Üniversite tarafından kalite onayını verilen ürünü bugünkü köşesine taşıdı…

Dünyanın en iyisi Bursa’da! Kalitesi tescillendi…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bursa’nın son dönemde ürün çeşitliliğinde bir artış göze çarpıyor. Klasik ürünlerin dışında artık ekonomik getirisi yüksek, pazarlama şansı fazla olan ürünlere yönelim arttı.

Bunda Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki Tarım AŞ’nin de rolü var. Şirket çok sayıda bölge ve ürünü koşulsuz destekliyor.

Örneğin;

Keles ilçemizde şimdilerde çörekotu da revaçta. İlçeye bağlı Yazıbaşı (Oydas) Mahallesi’nde üretilen çörekotu rağbet görüyor. Bu yılki hasat törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da katıldığını hatırlıyoruz.

Oydas Çörekotu Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin kurulduğunu görmek de sevindirici. Örgütlülük üretim ve pazarlamanın önünü açacaktır.

Kooperatifin Bursa Teknik Üniversitesi laboratuvarlarındaki ürün kalite araştırmalarından sevindirici sonuçlar elde edilmiş.

Türkiye’nin ve dünyanın en kaliteli çörekotlarından birinin bu bölgede üretildiği ve elde edilen sonuçların da sınır değerlerin üstünde olduğu vurgulanıyor.

Bütün bunlar, gelecekte bölgenin çörekotu ve çörekotuyağı üretim merkezi olacağına işaret ediyor.

Bu demek ki, kiraz ihracatından sonra bölgeden yurtdışına çörekotu ihracatı da başlayacak.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X