Dünyanın en yaşlı adamı! Dinamitin keşfedildiği yıl doğdu

Dinamit İşveçli Alfret Nobel tarafından 1896 yılında keşfedilmişti. Şili’de yaşayan Celino Villaneuva Jaramillo da işte o yılda dünyaya geldi.

Dünyanın en yaşlı adamı! Dinamitin keşfedildiği yıl doğdu

Celino Villaneuva Jaramillo isimli adamın dünyanın yaşayan en yaşlı insanı olduğu iddia ediliyor. 1896 yılında doğduğunu söyleyen adam doğum belgesini evinde çıkan bir yangında kaybettiği için resmi olarak bu ünvanı alamasa da ülkesince rekortmen olarak kabul ediliyor.

 

RESMİ REKOR 117 YAŞINDAKİ KADINDA

 

121 yaşındaki Jaramillo,  Şili’nin Celino şehrinde doğmuş. İki Dünya Savaşı gören adam elinde evrakları olmadığı için adam Guinness Rekorlar Kitabı’na giremiyor. Rekor şu anda resmi olarak 117 yaşındaki Nabi Tajima isimli  Japon kadında.

 

“BU KADAR YAŞAYACAĞINI TAHMİN ETMEDİM”

 

Celino Villaneuva Jaramillo son 22 yıldır Marta Ramirez isimli kadınla birlikte yaşıyor. Ramirez, evini ve doğum sertifikasını kaybettiği yangından sonra Jaramillo’ya kapılarını açmış. Marta Ramirez, “Olay olduğunda 99 yaşındaydı, bu kadar yaşayacağını tahmin etmemiştim.” diyor.

 

EVLENMEMİŞ, ÇOCUĞU YOK

 

Dünyanın en yaşlı insanı Jaramillo, hiç evlenmemiş ve çocuğu olmamış.  ŞiliUlusal İstatistik Ofisi Jacqueline Salinas’ın, “Kayıtlarımızı kontrol ettik ve Jaramillo’nun 25 Temmuz 1896’da doğduğunu tespit ettik.” açıklamasında bulunmasından sonra devlet kendisine resmi bir kimlik belgesi de vermiş ancak bu da rekorun resmi sahibi olmasına yetmemiş.

 

80 YAŞINDAYKEN İŞİNDEN ÇIKARTILMIŞ

 

Jaramillo 80 yaşındayken 30 senedir çalıştığı işinden, yerine daha genç biri bulununca çıkartılmış ve Pasifik kıyısındaki küçük bir kasaba olan Mehuin’e taşınmış. Evinde balık pişirmek için kullandığı şömine ise çıkan yangının sebebiymiş. Yaşına rağmen alevlerden küçük yanıklar ve basit bir solunum sorunuyla kurtulmayı başarmış.

 

YÜZDE 95 KÖR, YÜZDE 85 SAĞIR

 

Celino Jaramillo şu anda yüzde 90 civarında kör ve yüzde 85 oranında sağır ve ağzında tek bir dişi bile kalmamış durumda ancak hafızası gayet keskin. Bebekken teyzesinin onu düşürüp kolunu kırdığı anı henüz daha dün yaşanmış gibi anlatıyor. Yaşlı adamın başka herhangi bir sağlık sorunu olmadığı söyleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X