Dünyanın en yaşlı insanı öldü

Amerikalı 116 yaşındaki Gertrude Weaver, dünyanın en yaşlı kişisi olduktan sadece bir hafta sonra hayata veda etti.

Dünyanın en yaşlı insanı öldü

Williams Cenaze Evi, Arkansas eyaletinin başkenti Little Rock yakınlarındaki Camden kentinde bulunan Silver Oaks Huzurevi’nde kalan Weaver’ın dün gece öldüğünü açıkladı.

Camden Belediye Başkanı Marie Trisollini, “Çok hoş bir hanımefendiyi kaybettik. 116 yaşında olmasına rağmen hayat dolu ve neşeliydi. Geçen hafta ziyaret ettiğimde uzun yaşamanın sırrını sormuştum. O da bana, bolca nemlendirici kullan, nazik ol, komşunu sev, yemeğini kendin pişir, hazır gıda tüketme demişti” diye konuştu. 

Trisollini, Weaver’ın 4 Temmuz’daki 117. doğum gününü kutlamak için planlar yaptıklarını söyledi.

Weaver, 117 yaşındaki Misao Okawa’nın 1 Nisan’da yaşamını yitirmesinin ardından dünyanın en yaşlı insanı unvanına sahip olmuştu.

Gertrude Weaver, 4 Temmuz 1898’de Arkansas’ın güneybatısında çiftçi bir ailenin kızı olarak dünyaya gelmişti. Dört çocuğundan sadece 93 yaşındaki oğlu hayatta olan Weaver, uzun ömrün sırrını “Tanrı’ya inanmak, çok çalışmak ve herkesi sevmek” olarak sıralamıştı. Weaver, 116. doğum gününde kendisine kutlama mektubu gönderen Başkan Barack Obama’yı 117. doğum gününe davet etmişti. 4 Temmuz, Camden kentinde “Gertrude Günü” ilan edilmişti. 

Bilinen en yaşlı kişi, Fransız Jeanne Louise Calment’dı. Calment, 4 Ağustos 1997’de öldüğünde 122,5 yaşındaydı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X