‘Dünyanın her yerine açılacağız’

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Türk turizmcilerinin Rusya konusundaki sıkıntıları bertaraf edebileceğini belirterek, ”Ölecek değiliz ya, altından kalkmaya çalışacağız. Bu dönemde dünyanın her yerine açılacağız” dedi.

‘Dünyanın her yerine açılacağız’

Türkiye, hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanan ekonomik yaptırımlara karşı önlemler almaya başladı. Bu noktada ilk tedbirler, Rusya ile ilişkilerin önemli bir yer tuttuğu turizm sektöründen geldi. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, turizm sektörünün Rusya konusundan etkilenmemesi için 100 ve üzerinde yolcu taşıyan yolcu uçaklarına verilen 6 bin dolarlık yakıt desteğinin uzatılacağını, desteğin Batı ve Kuzey Avrupa ülkelerini içine alacak şekilde genişletilebileceğini açıkladı.

BERTARAF EDİLEBİLİR

Turizm sektörüne yönelik tedbirlere ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan TÜRSAB Başkanı Ulusoy, Bakan Ünal’ı ziyaret ettiğinde destekleri gündeme getirdiğini, alınan kararın doğru olduğunu söyledi. Ulusoy, yakıt desteğinin 8 bin dolara çıkarılmasını isteyerek, Batı ve Kuzey Avrupa ülkelerini içine alacak şekilde genişletilecek desteğin, aralarında Türki cumhuriyetlerin de bulunduğu Avrasya’yı kapsaması gerektiğini vurguladı. Türk turizmcilerinin Rusya konusundaki sıkıntıları bertaraf edebileceğini belirten Ulusoy, ”Ölecek değiliz ya, altından kalkmaya çalışacağız. Bu dönemde dünyanın her yerine açılacağız” diye konuştu.

10 AYDA 3,5 MİLYON RUS GELDİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre Ocak – Ekim 2015 döneminde Türkiye’yi 3 milyon 537 bin 428 Rus ziyaret etti. Türkiye’ye 2015’in 9 ayında 33 milyon 549 bin 959 turist geldi, elde edilen turizm geliri ise 24 milyar 896,4 milyon dolar düzeyinde gerçekleşti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X