Dünyaya ‘barış’ mesajı vereceğiz

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 30 Ağustos’ta tüm dünyaya barış mesajı vermek amacıyla denizin ortasında 460 kişiyle gerçekleştirilecek etkinlikle ilgili olarak düzenlediği toplantıda, dünyaya ‘barış’ mesajları vermeyi hedeflediklerini söyledi.

Dünyaya ‘barış’ mesajı vereceğiz

AYKUT GÜNGÖR

 

Kumyaka sahilinde 460 kişiyle gerçekleştirilecek organizasyon İngiltere’den gelecek resmi Guinness hakemi ve resmi gözlemciler huzurunda tamamlanacak ve sonuç aynı gün etkinlik sonunda Guinness hakemi tarafından resmi olarak açıklanacak. Etkinliğe katılacaklar kayıt masasından can yeleğini ve şortunu aldıktan sonra hakemler gözetiminde suya girerek sıra numarası ile eşleşen dubayı bulacak ve 30 dakika kadar suda hareketsiz kalacak. Etkinliğe katılabilmek için 15 yaşından gün almış olmak gerekirken, reşit olmayanlar için ailelerinin yazılı izni gerekiyor. Etkinlik için ayrıca yüzme bilmek ve herhangi bir sağlık sorunu bulunmamak gerekiyor. Katılımcı olmak için 14-21 Ağustos 2015 tarihleri arasında Mudanya Kent Konseyi’ne şahsen başvurarak form doldurmak gerekiyor.

İNSANLARIMIZ ÖLMESİN

Barış duygusunu dünyanın her yerinde yaşatacaklarını ifade eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Dünyanın her noktasında savaşlar, her gün daha da artarak devam ediyor. Birçok masum insan, bebekler ölüyor. Artık insanlar ölmesin, yavrularımız ölmesin, komşumuz, tanıdığımız veya tanımadığımız o insanlarımız ölmesin. Biz artık buna dur demek istiyoruz. Bu yıl 30 Ağustos’ta Mudanyamız’dan yalnızca barışın sesi yükselecek. Fotoğraf sanatçısı Cumhur Aygün ve ekip arkadaşları ile bu kez suda gerçekleşecek etkinlikle Mudanya’dan ‘sonsuza dek barış’ diye haykıracağız” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X