Dünyaya barışı sizler getireceksiniz

Akademik ve Mesleki Eğitim Programı’nda konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, öğrencilere seslenerek, “Bu tür kültürel faaliyetlerin sağladığı katkı ile dünyaya dostluk, barış ve kardeşliği sizler getireceksiniz” dedi.

Dünyaya barışı sizler getireceksiniz

Uluslararası Öğrenciler Akademisi’nin 21 Şubat-13 Haziran tarihleri arasını kapsayan Akademik ve Mesleki Eğitim Programı, Ördekli Kültür Merkezinde düzenlenen bir etkinlikle başladı. 

Osmangazi Belediyesi’nin desteği ile Bursa’da eğitim gören üniversite öğrencilerine yönelik bu yıl 3’sü gerçekleştirilen programın açılışında konuşan Başkan Mustafa Dündar, Osmangazi Belediyesi olarak kültür ve eğitim hizmetlerine büyük önem verdiklerini söyledi. 

Yazarlar Birliği ve Yurt Dışı Türkler Akraba toplulukları başkanlığı ile ortaklaşa düzenlenen etkinliğin amacının, dünya barışına katkı sağlamak olduğunu ifade eden Başkan Dündar, “Dostluk, barış ve adalet duygusu bizim temelimizde, mayamızda var. Bizler, bu tür etkinliklerle bu kardeşliği yeniden tesis edip, dünyaya barışına katkı sağlamak istiyoruz. Sizler, burada aldığınız eğitimler sonrası gittiğiniz yerlerde buna katkı sağlayacaksınız” dedi.

Öğrencilerden, sahip oldukları imkanları çok iyi değerlendirmelerini isteyen başkan Dündar, “Kültürel faaliyetlerin sağladığı katkı ile, dünyaya dostluk, barış ve kardeşliği sizler getireceksiniz. Hepinize başarılar diliyorum” dedi.

GÖNÜLLÜ ELÇİLERSİNİZ

Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı temsilcisi Selman Bayar, yurtdışından yaklaşık 15 bin civarında öğrencinin ülkemizde eğitim gördüğünü, ülkemizin ilmi, edebi ve kültürel zenginliklerinden faydalanma imkanı bulduğunu söyledi. 

BİZİM ÇİNİMİZ BURASI

Yaban öğrenciler adına bir konuşma yapan, Tataristanlı misafir doktora öğrencisi Aliya Sharafullina, önce kendi ülkesini tanıttığı sempatik konuşmasıyla beğeni topladı. 

Kendilerine böyle bir imkanı sağlayanlara teşekkür ettiği konuşmasının sonunda, Hazreti Peygamberimizin, ‘İlim Çin’de de olsa gidip alınız’ hadis-i şerifini, ‘Bizim Çinimiz Burası’ sözüyle bitirmesi, salondakiler tarafından coşkuyla alkışlandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X