Dünyaya terör sitemi

Uluslararası toplumu ‘PKK ile mücadelede Türkiye’yi yalnız bırakmakla’ eleştiren Davutoğlu, Rusya’yı da Suriye’de muhaliflerin konumunu bozmaya çalışmakla suçladı.

Dünyaya terör sitemi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ‘Uluslararası toplumun DAEŞ (IŞİD) ile mücadelede gösterdiği dayanışmayı, Türkiye’nin PKK ile mücadelesine gösterdiğini göremiyoruz’ dedi.

İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu kapsamında ‘Türkiye’nin Küresel Rolü’ başlıklı özel oturumda konuşan Davutoğlu, Türkiye’nin terörle mücadelesini değerlendirdi. Başbakan Davutoğlu, şu mesajları verdi:

RUSYA’YA SERT SÖZLER

‘Maalesef uluslararası toplum DAEŞ ile mücadelede yeterince hızlı değildi. Daha sonra Musul düştüğünde DAEŞ, Irak ve Suriye’nin büyük bir kısmını kontrol etmeye başladı ve şimdi ise büyük bir tehlike, barbar bir terörist grubu haline geldi. Artık Irak-Suriye sınırı diye bir şey kalmadı ve bu nedenle de Irak hükümetine yardım etmemiz gerekiyor ve DAEŞ ile mücadele etmemiz gerek. Biz, Suriye’de sınırımıza yakın yerlerde DAEŞ’e karşı savaşan ılımlı muhalifleri destekliyoruz. Bu arada rejim ve Rus uçakları, DAEŞ’e değil, ılımlı muhaliflere saldırıyor. DAEŞ ile mücadelede uluslararası uzlaşı ve kararlılık ve işbirliği gerekiyor.

PARA MESELESİ DEĞİL

PKK, Türkiye’de sivillere saldırıyor, güneydoğu Anadolu’da insanları öldürüyor. Ancak uluslararası toplumun DAEŞ ile mücadelede gösterdiği dayanışmayı, Türkiye’nin PKK ile mücadelesine gösterdiğini göremiyoruz. Biz bütün terör örgütlerinin yok edilmesini istiyoruz. İnsanlar bu 3 milyar euro’yu soruyor. Yarın (bugün) Berlin’de ben bu soruyu sormayacağım çünkü bu para meselesi değil. Biz yaklaşık 10 milyar dolar harcadık ve Suriye trajedisinin mağdurları için daha fazlasını da harcarız. Biz AB’den para istemiyoruz, para için görüşmüyoruz. Bu bizim için insani bir görev ve sığınmacı krizi küresel bir sorun.’

Başbakan Davutoğlu, Davos’ta yaptığı konuşmada mülteci krizine değindi ve ‘Önümüzde çok büyük zorluklar var’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X