Dünyayı karıştıran İngiliz ajan kayıp

ABD’nin yeni başkanı Donald Trump’ın Rusya’da hayat kadınları ile seks partilerine katıldığına dair, Trump’ın ‘uydurma haber’ dediği pek şok iddiayı gündeme getiren skandal raporun arkasında eski bir İngiliz ajanının olduğu bildirildi.

Dünyayı karıştıran İngiliz ajan kayıp

Wall Street Journal gazetesi 52 yaşındaki Christopher Steele adlı eski MI6 (İngiliz dış istihbarat örgütü) ajanının şu anda Londra’da Orbis adlı özel bir ‘güvenlik’ şirketini yönettiğini yazdı.  Gazeteye bir yetkili de Steele’in İngiliz ajanı olarak 1990’larda Rusya’da çalıştığını belirtti. 

Haberde, son raporun Washington CD çevrelerinde aylardır el altından dolaştığı, Trump’un yemin törenine 10 gün kala medyaya servis ediliği belirtildi. 

Steele’in, haber medyaya yansıdıktan sonra kedisini bir komşusuna bırakıp ‘birkaç günlüğüne seyahate çıkacağını’ söylediği ve güvenlik kaygısı nedeniyle ortadan kaybolduğu bildirip The Telegraph gazetesi, Steele’in rapor yayınlanınca korkuya kapıldığını, ‘Rusya’dan tehlikeli bir yanıt alacağı” kaygısıyla gizlendiğini yazdı. Steel’in birkaç yıl önce Londra’da zehirlenerek öldürülen eski KGB Ajanı Aleksandar Litvinenko ile de çalıştığı öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X