Dünyayı sarsan fotoğraf

Arakanlıların yaşadığı zulüm gün geçtikçe daha da gün yüzüne çıkıyor…

Dünyayı sarsan fotoğraf

Myanmar Budistleri tarafından acımasızca katledilen Müslümanlar çareyi Bangladeş’e sığınmakta bulurken, çekilen bir kare fotoğraf, tüm insanlığı dehşete düşürdü. Fotoğraf karesinde gencin omuzlarında bir kefenin bulunduğu, kefenin kollarında bulunan sepetlerde ise oldukça yaşlı iki kişinin genç tarafından taşındığı görülüyor.

 Sepetlerde bulunanların gencin anne ve babası olduğu öğrenilirken, genç yaştaki Arakanlı’nın canı uğruna vazgeçemediği anne ve babasını tam 7 gün yaya olarak yürüdüğü Bangladeş’e sırtında taşıdığı ortaya çıktı.

 Arakanlı gencin bu karesi en çok görüntülenen karelerinden olurken, Budist zulmünü bir kez daha gözler önüne serdi.

Bu arada Myanmar ideri Aung San Suu Çi’nin, önümüzdeki hafta başlayacak olan Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantısına katılmayacağı açıklandı . Myanmar liderinin ofisinden yapılan açıklamada katılamama gerekçesi olarak ülkedeki güvenlik sorunları gösterildi

Myanmar’da Arakan Kurtuluş Ordusu ile yaşanan çatışmalar sonrasında yaşanan insani kriz nedeniyle eleştirilere mruz kalan Myanmar lideri Aung San Suu Çi’nin, Birleşmiş Milletler toplantısına katılmayacağı açıklandı .

Myanmar liderinin ofisinden yapılan açıklamada katılamam gerekçesi olarak ülkedeki güvenlik sorunları gösterildi ve “güvenlik durumunun kontrol altına alınması ve ülke içi istikrarın sağlanması için çalışıyor” denildi.Nobel Barış Ödülü sahibi Aung San Suu Çi ülkedeki ırkçı şiddetten kaçarak Bangladeş’e sığınan 400 bin Arakanlı Müslümanın durumunu yok saymakla eleştiriliyor. 

Öte yandan Myanmar’da Rohingyalı Müslümanlara karşı şiddet devam ederken, El Kaide’den tehdit geldi. Örgüt, ‘Myanmar hükümeti cezasız kalmayacak’ diyerek dünya çapındaki militanlarına saldırı çağrısı yaptı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X