‘Dur uyarısına’ uymayınca…

Adana’da sağlık kontrolü sırasında kaçan bir şüpheli, polis tarafından vuruldu. Ağır yaralanan zanlı, hayatını kaybetti.

‘Dur uyarısına’ uymayınca…

Adana’da hakkında kesinleşmiş 15 ay hapis cezası bulunan cezaevi firarisi 23 yaşındaki Serkan Ünal, sağlık kontrolü için getirildiği Adli Tıp Birimi’nden kaçtı. ‘Dur’ uyarısının ardından ateş açan polisin silahından çıkan kurşunla vurulan Ünal, tedavi gördüğü hastanede öldü. Polis memuru M.U. da gözaltına alındı.

Merkez Seyhan İlçesi’nin Tellidere Mahallesi’nde oturan ve hırsızlık, uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmak suçlarından cezaevinde yatan Serkan Ünal, 4 ay önce denetimli serbestlik yasası uygulanarak tahliye edildi. Ayak bileğine elektronik kelepçe takılan Ünal, 2 ay sonra adli kontrol uygulamasını ihlal ettiği için hakkında yakalama kararı çıktı. Ünal, polis ekiplerince aranırken, 3 ayrı hırsızlık olayına daha karıştığı belirlendi. Sabah saatlerinde bir hurdacıya baskın yapan polis, Ünal’ı burada yakaladı.

Gözaltına alınan Ünal, sağlık kontrolü için kelepçeli olarak Adli Tıp Birimi’ne getirildi. Sağlık kontrolü için kelepçesi çözülen Ünal, polislerin arasından kaçtı. Adana Devlet Hastanesi’nin bahçesinde kaçmaya çalışan zanlıyı yakalamak için polis de harekete geçti. Ayağında elektronik kelepçe takılı olan Ünal’a ‘dur’ uyarısında bulunan polis memuru M.U., 2 el havaya ateş açtı. Ardından da bir kez yere doğrulttuğu silahın tetiğine bastı. Polis M.U.’nun tabancasından çıkan mermi, yerden sekip Ünal’ın sırtına isabet etti. Yaralanan Serkan Ünal, Çukurova Doktor Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı. Ancak yoğun bakıma alınan Serkan Ünal, doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı. 

Kaçan zanlıyı vuran polis memuru M.U. ise gözaltına alındı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X