Durak faciasına 12,5 yıl hapis

Otomobiliyle Bursaray’ın Nilüfer İstasyonu önündeki otobüs durağına dalarak Serkan Alkan (14) ve Furkan Akbulut’un (14) ölümüne, 13 yaşındaki iki çocuğun da yaralanmasına neden olan Reşit İrfan Ersöz, Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde önceki gün son kez ha

Durak faciasına 12,5 yıl hapis

HALİL ÖZÇOBAN

2014 yılının 13 Nisan günü yaşanan kazanın ardından tutuklanan ve bir süre cezaevinde kalan Ersöz, ilk duruşmadaki  ifadesinde ‘Olay günü 70 km hızla gidiyordum. Kaza sırasında araç bana çarpınca, kafamda aracın emniyet kemer kısmına çarptı. Direksiyon hakimiyetini kaybedince araç savruldu, yol kenarına çarparak durabildim’ demişti.

Reşit İrfan Ersöz ile birlikte çarpıştığı diğer aracın sürücüsü Mehmet Özcan da aynı mahkemede yargılandı. Ancak Özcan ikarar duruşmasına katılmadı.

Mahkeme heyeti Reşit İrfan Ersöz’ü 8 yıl 4 ay, Mehmet Özcan’ı da 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Yargıtay’ın kararı onaması halinde her iki sürücü cezaevine girecek.

DURAK YERLE BİR OLMUŞTU

Ortalığın savaş alanına döndüğü kazada Serkan Alkan (16) ile Furkan Akbulut (14) yaşamını yitirmiş, Mert Birlikbaş (13) ile İbrahim Çankaya (13) ise yaralı kurtulmuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X