Durmadan Manş’ı iki kez aştılar

Master yüzücülerimiz Manş Denizi’ni hiç durmadan iki kez geçerek büyük bir başarıya imza attı… Kurban Bayramının birinci gününe denk gelen 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Mudanya Belediyesi’nin katkılarıyla anlamlı bir etkinlik gerçekleştiren yüzücüler gur

Durmadan Manş’ı iki kez aştılar

ÖMER BİLİK

Mudanya Belediyesi’nin sponsorluğunda milli ve master yüzücüler Ayşin Oya Bekbay, Faruk İlgüy, Erman Ağırbaşlı ve Oğuz Çam, Dursun Saru’nun antrenörlüğünde double yaparak Manş Denizi’ni geçtiler. Dünya tarihinde bir ilki gerçekleştiren master yüzücüler, İngiltere’den Fransa’ya yaklaşık 70 kilometrelik mesafeyi yüzüp geri dönen ilk Türk takımı olmayı başardılar. İngiltere’nin Dover kentinden başlayarak Fransa kıyılarına varıp, tekrar İngiltere’ye dönüş yapan ve 20 saat 55 dakika gibi bir sürede Manş Denizi geçişini tamamlayan yüzücüler, Türkiye rekorunu da kırdılar.

HER ŞEY BARIŞ İÇİN

1 Eylül’de ülkemize hem bayram, hem de barış günü hediyesi armağan eden ve attıkları her kulaçta Mudanya’nın barış ve kardeşlik çağrısını tüm dünyaya duyuran yüzücüleri tebrik eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Bizler Mudanyalıyız. İnandığımız zaman yapamayacağımız, altından kalkamayacağımız hiçbir iş yoktur. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, (Yurtta Barış Dünyada Barış) ilkesi ışığında 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde uluslararası çapta bir barış etkinliğine daha imza attık. Yüzücülerimiz barış ve kardeşlik için zorluklara göğüs germemiz ve mücadele etmemiz gerektiğini 1 Eylül Dünya Barış Günü’ndeki bu başarılarıyla en güzel şekilde aktardılar” dedi. 

DÜNYA’YA HAYKIRIYORUZ

Etkinliği tahmin ettiklerinden daha kısa zamanda tamamladıklarını belirten antrenör Dursun Saru, Dünya Barış Günü’nde tüm dünyaya barış diye haykırmak ve Mudanya’nın adını duyurmak için bu projeyi gerçekleştirdiklerinin belirterek şunları söyledi: “Bizlere her zaman destek olan Mudanya Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a, bizi yalnız bırakmayan Başkan Yardımcısı Akın Poroy ile Özel Kalem Müdürü Ahmet Yıldız ve bizlere inanan tüm Mudanyalılara çok teşekkür ediyoruz.”

Mudanya Belediyesi’nin sponsor olduğu etkinliği “Strokes4peace” ismini verdikleri takımla gerçekleştiren Ayşin Oya Bekbay, Faruk İlgüy, Erman Ağırbaşlı ve Oğuz Çam, antrenörleri Dursun Saru önderliğinde Manş Denizi’nde 70 kilometrelik mesafeyi 1 günden az bir sürede geçmenin haklı gururunu yaşadılar.

Rekor kırdılar

Mudanya Belediyesi Barışa Kulaç ekibinde yer alan Faruk İlgüy, Oya Bekbay, Erman Ağırbaşlı ve Oğuz Çam, antrenörleri Dursun Saru önderliğinde tarihi bir başarıya imza attılar. 31 Ağustos sabahı 06.00 sularında başladıkları Manş Denizini çift yön (İngiltere-Fransa-İngiltere) geçişlerini gidişte 9 saat 48 dakika ile en iyi Türk Takım rekorunu kırarak ve 20 saat 53 dakika gibi müthiş bir zamanlamayla 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde tamamlayarak ilk duble geçiş yapan Türk takımı ünvanını alarak Türk Yüzme tarihine adlarını yazdırdılar.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X