Durum çok tehlikeli

Alman Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, Suriye sorunu nedeniyle ABD ve Rusya arasında gerginleşen durumun ‘soğuk savaş’ döneminden daha tehlikeli olduğunu söyledi.

Durum çok tehlikeli

Gelinen durumu Bild gazetesine değerlendiren Steinmeier, Ukrayna krizi, siber savaş, nükleer silahlar konusunda azalan iş birliği ve özellikle Suriye krizi nedeniyle ABD ve Rusya arasında gerilimin üst seviyeye çıktığına dikkat çekti.

Gerginliğin sürmesi durumunda yeniden iki süper güç arasındaki çatışmalı döneme girilmesi tehlikesinin bulunduğu uyarısında bulunan Steinmeier, bunun eski ‘soğuk savaş’ dönemindeki gibi olacağını düşünmenin büyük bir yanılsama olacağını kaydetti.

Yaşanan hayal kırıklığı ve taraflar arasındaki güvensizliğe rağmen Suriye’de bir deliliğe son vermek için yollar aranmasının önemine işaret eden Steinmeier, ABD ve Rusya’nın görüşmeleri kesmemesi gerektiğini belirtti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X