Duruşmada avukat krizi

Tabancayla belediye binasını basıp başkan Yıldız’ı öldüren, şoförünü de ağır yaralayan zabıta avukatı gelmediği için ifade vermiyor.

Duruşmada avukat krizi

HALİL ÖZÇOBAN

Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız (41) 20 mayıs günü makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanınca hastanede 6 günlük yaşam savaşına yenik düşmüştü. Yıldız’ı, makam hırsıyla başından vuran zabıta memuru Fevzi Bekar (47), başkanın şoförü Yener Şimşek’i de ağır yaralamıştı.

Kanlı olaydan 4 gün sonra Yozgat’ta yakalanan Bekar dün Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bir kez daha hakim önüne çıktı. “Kasten adam öldürmek, yaralamak ve 6136 sayılı eteşli silahlar kanununa muhalefet” suçlarından iki kez müebbet ve bir yıl hapis cezasına çarptırılması istenen Bekar’ın, avukatı mazaret belirterek duruşmaya katılmadığı için ilk duruşmada ifadesi alınmamıştı.

Bekar’ın avukatı ikinci duruşmaya da gelmedi. Fevzi Bekar, avukatı olmadığı için susma hakkını kullanınca sanığın ifadesi yine alınamadı. Müdahil avukatı ise, meslektaşının davayı uzatmak için duruşmaya gelmediğini söyledi. Mahkeme heyeti, sanığın Ankara Barosu’na kayıtlı olan avukatı önümüzdeki duruşmaya da mazeretsiz olarak katılmazsa zorunlu atanacak bir avukatla davaya devam edilmesi yönünde karar aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X