Düşüş rakamlara da yansıdı

Sadece Alanyaspor maçında topa daha fazla sahip olan Bursaspor, rakip kaleye gitmekte de sıkıntı yaşıyor.

Düşüş rakamlara da yansıdı

Son iki haftayı kayıpla kapatan Bursaspor’un kötü oyunu, verilere de yansıdı.

Timsah’ın özellikle mağlup olduğu maçlarda oyuna ortak olamaması en büyük handikabı olarak gösteriliyor. Bursaspor’un kazandığı Aytemiz Alanyaspor, Akhisarspor ve EVkur Yeni Malatyaspor maçlarına bakıldığında kaleyi maç başı ortalama 12.6 kez denediği ve bu süreçte de 10 gol bulduğu görülüyor.

KALEYE YAKLAŞAMIYORUZ

Bursaspor, puan alamadığı Başakşehir, Galatasaray, Beşiktaş ve Kayserispor karşılaşmasında ise rakip kaleyi maç başı ortalama 6 kez denerken, atılan gol sayısının da 3’e kadar düşmesi dikkat çekiyor. Geride kalan 7 haftada Bursaspor topa hakim olmada da büyük sıkıntılar yaşadı. Paul Le Guen’in öğrencileri sadece 3-2 kazandığı Aytemiz Alanyaspor maçında rakibinden fazla topa sahip oldu.

TOPA SAHİP OLMAK SIKINTI

Geride kalan tüm mücadelelerde topu rakibine teslim eden Bursaspor, 2-1 kaybettiği Galatasaray’a karşı yüzde 33 ve 3-1 yenildiği Kayserispor’a karşı ise yüzde 30’luk topla oynama oranıyla bu sezonki en kötü grafiklerini sergiledi. Özellikle orta alanda topu tutabilme adına büyük problem yaşayan yeşil beyazlı takımda kaptan Pablo Martin Batalla’nın da birçok karşılaşmada savunmaya yardıma gelmesi dikkat çekiyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X