Duvarsız Kütüphane öğrencilerin hizmetinde

Mudanya İkbal-Betül-Ali İhsan Çilingiroğlu Ortaokulu’nda oluşturulan ‘Duvarsız Kütüphane’ öğrencilerin hizmetine açıldı.

Duvarsız Kütüphane öğrencilerin hizmetinde

ÖMER BİLİK

 

Okul Müdürü Ramazan Erkoç, okul bünyesinde kapalı kapılar ve duvarlar arasına sıkışmamış aktif bir kütüphane kurduklarını belirterek, “Bu kütüphanede çeşitli kurumların ve kişilerin desteği ile bin kitap barındırılıyor. İçinde bilgisayarı, barkot okuyuculu sistemi, bilgilendirme ekranı bulunmakta olup kütüphane kurmaya yeri olmayan okullara küçük bir alanda çözüm niteliğinde bir projedir” dedi.

Duvarsız Kütüphane’nin açılışına katılan Mudanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şeker, “Bizim en önemli konumuz, öğrencilerimizin kitaba en kolay yoldan ulaşmasıdır. İnternet ortamında ekrandan bakarak ne kadar okursanız okuyun, kitap okuma alışkanlığını kazanamazsınız. Kitaba dokunmak lazım. Burada öğrencilerimiz barkotla kitaplarını alacaklar ve okuyup ödevlerini yaptıktan sonra geri getirecekler. Bu kütüphaneyi küçük olarak görmeyin, öğrencilerin her türlü kitap ihtiyacı buradan karşılanacaktır” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X