Duyarsız piknikçiler kirletti, dağcılar temizledi

Yenişehir Dağcılık ve Arama Kurtarma Derneği (YENDAK) Yeşil Bursa Dağcılık Kulübü üyeleri hafta sonu etkinliği kapsamında çıktıkları doğa yürüyüşünde çevreye verdikleri önemi de göstermiş oldu. Dağcılar yürüyüş düzenledikleri İznik Sansarak Kanyonu’nda pi

Duyarsız piknikçiler kirletti, dağcılar temizledi

Sansarak Kanyonu’nda yapılan 10 kilometrelik yürüyüşün ardından piknikçiler tarafından bırakılan çöpleri gören dağcılar üzüntülerini dile getirdiler. Dağcılar, doğal güzelliklere sahip çıkılması, piknik yapan ailelerin çevre temizliği için daha duyarlı davranmaları gerektiğinin altını çizdiler.

Yeşil Bursa Dağcılık Kulübü Başkanı Kadir Soyaltın, “Halka açık olan bu tür yerlerin daha dikkatli kullanılması tahrip edilmemesi gerekir. Maalesef bizim halkımız bu tür yerleri bulmak istediği şekilde bırakmıyor. Bizler bugün burada temizlik yaptık. Umarız bizden sonra buradan yararlanacak vatandaşlar da buna dikkat eder” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X