Düzenli uyku kalp yetmezliğinden koruyor

ABD’de New Orleans’taki Tulane Üniversitesi’nin 400.000’den fazla İngilizin verileri ile yaptığı araştırmaya göre, düzenli uyku uyuyanların uyumayanlara göre yüzde 42 daha az kalp yetmezliği yaşadığı ortaya çıktı

Düzenli uyku kalp yetmezliğinden koruyor

ABD, Tulane Üniversitesi Kamu Sağlığı ve Tropikal Tıp bölümü Profesörü Dr. Lu Qi liderliğinde, yaşları 37 ila 73 arasında 400 bin İngiliz incelenerek yeni bir araştırma yapıldı.

Circulation dergisinde yayınlanan araştırma, sağlıklı uyku düzenine sahip kişilerin 10 yıl boyunca kalp yetmezliğine yakalanma ihtimalinin uyku düzenine sahip olmayan kişilere göre yüzde 42 daha az olduğunu ortaya koydu.

Araştırmaya göre sağlıklı uyku düzeni için kişilerin her gece 7 ya da 8 saat uyuması, horlamaması, uykuya dalmak veya deliksiz uyumakta nadiren sorun yaşaması, gün içinde sersemlik yaşamaması ve sabahları erken kalkılması gerekiyor.

408 bin 802 kişi üzerinde yapılan araştırmada katılımcılardan 5 bin 221’ine 10 yıl içinde kalp yetmezliği teşhisi koyulduğu, sağlıklı düzenli uyku için gereken beş alışkanlığa da sahip olanların kalp yetmezliğine yakalanma riskinin, sadece birine sahip olduğunu ya da hiçbirine sahip olmadığını söyleyenlerden yüzde 42 düşük olduğu görüldü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X