Dzsudzsak için bu kez kapıyı PSV Eindhoven çaldı

Başkan Ali Ay yönetimi, PSV Eindhoven’ın dayanışma katkısı istemesini şaşkınlıkla karşıladı. Dinamo Moskova’dan büyük umutlarla transfer edilen ancak beklentilere cevap veremeyen Macar Yıldız Balazs Dzsudzsak için tam borçlar bitti derken eski kulübü PSV

Dzsudzsak için bu kez kapıyı PSV Eindhoven çaldı

ERKAN SAĞLIK

Bursaspor’un geçtiğimiz sezon Dinamo Moskova’dan büyük umutlarla transfer ettiği ancak beklentilere bir türlü cevap alamadığı için satış listesine konularak Bireşik Arap Emirlikleri’den Al Wahda FC Abu Dhabi takımına 3 milyon Euro bonservis ücretine sattığı Macar yıldız Balazs Dzsudzsak ile ilgili sorunlar bir türlü bitmiyor.

Alacakları için menajerleriyle birlikte sürekli yeşil beyazlı kulübe baskı kurarak tahsilatını yapan Macar yıldız için bu kez kapıyı başkası çaldı.

Dayanışma katkısı

Başkan Ali yönetimi, Macar yıldızla ilgili tam borçlar ödendi derken bu kez de futbolcunun dayanışma tazminatıyla karşılaştılar. Uluslararası transferlerde geçerli olan FIFA talimatı gereği 12 ile 23 yaşları arasındaki sezonlarda futbolcunun formasını giydiği kulübe dayanışma katkısı ödenmesi gerektiği için bir dönem Hollanda’nın PSV Eindhoven takımında forma giyen Yıldız oyuncu için yeşil beyazlılar 19 bin Euro ödemek zorunda kaldı.

Debreceni almış

Hollanda’nın PSV Eindhoven takımından gelen bu talep karşısında büyük şaşkınlık yaşayan yeşil beyazlı yönetimin her hangi bir cezai işlem ile karşılaşmamak için son gün parayı hesaba yatırdığı öğrenildi. Normal şartlarda futbolcunun transfer olduğu anda ödenmesi gereken bu rakamın bugüne kalmasına sinirlenen Bursaspor Başkanı Ali Ay’ın ekstradan çıkan bu masraflar için oldukça dertli olduğu ifade edildi. Bursaspor’un Dzsudzsak için daha öncede küçükte olsa Macar Debreceni Kulübü’ne de bir ödeme yaptığı öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X