E-5’i su bastı, trafik durdu

İstanbul’da etkili olan sağanak yağış nedeniyle D-100 Karayolu Merter mevkii su altında kaldı. Araçlar güçlükle ilerlerken trafik çift yönlü olarak durma noktasına geldi.

E-5’i su bastı, trafik durdu

İstanbul’da sabah saatlerinde aniden başlayan sağanak yağmur kısa süre içinde sokakları göle çevirdi. Eyüp Sultan Camii çevresinde bayram namazının hemen ardından sel nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada gök gürültülü kuvvetli sağanak yağmurun öğle saatlerine kadar etkili olacağını belirtti.

HAZIRLIKSIZ YAKALANDILAR

Trafikte ilerleyen araçlar gündüz saati olmasına rağmen farlarını yakarak ilerledi. Yağmura karşı şemsiyesini yanında getirenler şemsiye kullanırken, yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise çanta ve kutularla yağmurdan korunmaya çalıştı. Bazıları ise metrobüs duraklarında yağmurun dinmesini bekledi. Okmeydanı Kavşağı’nda yol kenarında biriken yağmur suyu nedeniyle araçlar güçlükle geçti. İstiklal Caddesi ise bayram nedeniyle bomboştu.

D-100 GÖLE DÖNDÜ, ARAÇLAR YOLA KALDI

İstanbul’da etkili olan sağanak yağış nedeniyle D-100 Karayolu Merter mevkii su altında kaldı.

Göle dönen yolda çok sayıda araç mahsur kaldı. Araçlar güçlükle ilerlerken trafik çift yönlü olarak durma noktasına geldi.

Ayrıca, Kartal, Pendik, Kağıthane, Bağcılar, Güngören, Bayrampaşa ve Bahçelievler’de bazı caddelerde yollarda oluşan su birikintileri, trafiği olumsuz etkiledi. Bazı araçların yolda kaldığı görüldü.  

VATANDAŞLAR BİR SÜRE METROYU KULLANAMADI

Bu arada, Bayrampaşa metro istasyonunun girişi de yağış dolayısıyla su altında kaldı. Vatandaşlar metroyu bir süre kullanamadı.               

Metronun, su baskını nedeniyle geçici süre Merter istasyonunda durmadan yoluna devam ettiği öğrenildi.       

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X