E-atık protokolüne imza

Osmangazi Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş ilk kuruluşu olan ELDAY ile Türkiye’de elektrik ve elektronik atıkların toplanması konusunda protokol imzalayan ilk belediye oldu.

E-atık protokolüne imza

E-Atık protokolüne imza atan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Elektronik atıkların toplanması ile ilgili Osmangazi Belediyesi öncü bir belediye. Başarılı bir belediye. 2008 yılından bu güne, Türkiye’de elektronik atık toplayan, eğitim yapan, hem öğrenci hem velileri bilinçlendiren ve bu konuda ciddi çalışmaları olan bir belediye. Geçen 6 yıllık dönemde, Osmangazi’de oluşturduğumuz 98 adet elektronik atık toplama noktasında, 46 bin 535 kilogram elektronik atık topladık” dedi. 

ELDAY ile imzalanan protokol ile 2012 yılında yürürlüğe giren Türkiye’de Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Kontrolü Yönetmeliği doğrultusunda çevre konusunda yürüttükleri çalışmaları belgeli hale getirmiş olacaklarını söyleyen Dündar, “Bu proje ile ilgili sonuçlarını da bakanlığımıza bildireceğiz. Dolayısıyla, atıkların kontrollü bir şekilde toplanıp çevreye zararsız hale getirilmesi sağlanmış olacak. Yürüttüğümüz bilgilendirme çalışmaları kapsamında bu güne kadar, ilçemizdeki okullarda 445 bilgilendirme toplantısı gerçekleştirerek, 100 bine yakın öğrenci ve 1 milyondan fazla vatandaşımıza ulaştık” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X