Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

e-Devlet’ten şimdi de ‘Miras sorgulama’ hizmeti

Bir yakınınızdan size miras kalıp kalmadığını öğrenmek artık daha kolay. e-Devlet üzerinden ‘Mirasçılık Belgesi’ işlemleri de yapılacak.

Bir yakınınızdan size miras kalıp kalmadığını öğrenmek artık daha kolay.

‘Soyağacı’ ve ‘Şehit’ bilgisi sorgulama uygulaması başlatan e-Devlet, bu kez de sistem üzerinden ‘Mirasçılık Belgesi’ hizmeti vermeye başlıyor.

Suputnik’te yer alan habere göre, 6 Mart’tan itibaren verilmeye başlanacak hizmetle ölüm tarihi 1990 yılı sonrası olan kişiler için ‘Mirasçılık Belgesi Verilmesi’ talebinin UYAP sisteminden yapılması zorunlu hale getirildi.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Yargı birimlerinden alınan ‘Mirasçılık Belgesi Verilmesi’ talepleri UYAP üzerinden elektronik ortamda 06.03.2015 tarihinden itibaren verilmeye başlanmıştır. 16.12.2016 tarihinden itibaren yargılamayı gerektiren durumlar hariç olmak üzere ölüm tarihi 1990 yılı sonrası olan kişiler için ‘Mirasçılık Belgesi Verilmesi’ talebinin UYAP sisteminden yapılması zorunlu hale getirilmiştir. Bu kapsamda yukarıdaki koşula uyan ‘Mirasçılık Belgesi Verilmesi’ ve ‘Mirasçılık Belgesinin İptali’ kararları bu hizmet üzerinden görüntülenebilecektir” denildi.


Avatar Seç KAPAT
Özgür Özel, Umut Akdoğan, Veli Ağababa ve Suat Özçağdaş hakkında
Sıradaki Haber CHP’lilerin dosyası Ankara’da: Aralarında Özel ve Ağbaba da var