Ebeler Bursa’da eğitimden geçti

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından düzenlenen ebelere yönelik hizmet içi eğitimi Sağlık Bakanı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş’ün katılımıyla Bursa’da yapıldı.

Ebeler Bursa’da eğitimden geçti

Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen eğitimde Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 24 katılımcıya klinik eğitime yaklaşım, yetişkin eğitim ilkeleri, eğitim yöntemleri ve sunum teknikleri gibi konularda eğitim verildi. 5 gün süren eğitim sonunda düzenlenen sertifika törenine Sağlık Bakanı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş ile Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan da katıldı. 

Sağlık Bakanlığı’nın doğum ve doğumhanede görev yapan personellerle ilgi konularda çalışmalar yürüttüğünü dile getiren Prof. Dr. Gümüş, “Bizler doğumlarda birinci sırada ebelerimizin olmasını istiyoruz. Şuan için de öyle bir hazırlık yapıyoruz. Doğumhane sorumlusu ve doğum koçunu uzman ebe haline getireceğiz ve ebelerimiz bu şekilde bir unvan alacak” dedi.

Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan ise anne ve bebek sağlığının iyileştirilmesi, morbidite ve mortalite oranlarının azaltılması amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından birçok program yürütüldüğünün altını çizdi.

Konuşmaların ardından sertifika törenine geçildi. 5 gün süren eğitim sonunda sertifika almaya hak kazanan ebelere sertifikalarını Prof. Dr. Gümüş ve Dr. Akan takdim etti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X