EBRD’den Türkiye’ye ‘bağlılık’ mesajı

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türkiye’ye yatırım yapmak konusundaki kararlılığını vurguladı.

EBRD’den Türkiye’ye ‘bağlılık’ mesajı

Banka’dan yapılan açıklamada, “EBRD Türkiye’ye bağlılığını sürdürmektedir. Türkiye ile ilişki içerisindedir. Türkiye EBRD’nin operasyonları için son derece önemli bir rol oynamaktadır” ifadeleri kullanıldı. Türkiye’nin bankanın yatırımları açısından öneminin vurgulandığı açıklamada, “Ülke portföy büyüklüğü ve yatırım hacmi açısından operasyonlarımız içerisinde en büyük ülke konumundadır. Bu zamana kadar EBRD Türkiye’ye 9,5 milyar Euro’dan fazla yatırım yapmıştır” ifadelerine yer verildi. 

EBRD açıklamasında, “Bankamız bu yıl Türkiye’de toplam hacmi 1 milyar Euro olan 30 projeye imza atmıştır. 2017 yılında Türkiye’deki yatırımlarımızın 1,5 milyar Euro’yu aşmasını bekliyoruz” denildi. Dış basında, Almanya’nın, içerisinde EBRD’nin de bulunduğu bazı banka ve kurumların Türkiye’ye yönelik finansmanı azaltılması yönünde çalıştığına dair iddialar yer almıştı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X