ECB Brexit’e hazırlıklı

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, ”ECB, özellikle İngiltere’deki AB referandumu sonrasında olabilecek tüm durumlara hazırlıklı” dedi.

ECB Brexit’e hazırlıklı

Draghi, Brüksel’deki Avrupa Parlamentosu’nun Ekonomik ve Parasal İşler Komitesi’nde yaptığı konuşmada, bu yıl başında Euro Bölgesi’nde ekonomik toparlanmanın hız kazandığını vurguladı.

​Ekonomik iyileşmenin sağlam iç talep ve etkili para politikası önlemleriyle ılımlı olarak ilerlemesini beklediklerini ifade eden Draghi, ECB’nin para politikasıyla ilgili, ”İstikrar politikası uygulamasaydık, hem büyüme hem de enflasyon daha düşük seviyede olurdu” değerlendirmesinde bulundu. Fiyat istikrarını yakından takip etmeye devam ettiklerine dikkati çeken Draghi, ”Hedefimize ulaşmak için gerek olduğu takdirde elimizdeki tüm enstrümanlarla müdahale etmeye hazırız. ECB, özellikle İngiltere’deki AB referandumu sonrasında olabilecek tüm durumlara hazırlıklı” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X