ECB, faiz oranlarını değiştirmedi

Avrupa Merkez Bankası, piyasa beklentileri doğrultusunda faiz oranlarında değişiklik yapmadı.

ECB, faiz oranlarını değiştirmedi

Avrupa Merkez Bankası (ECB), piyasa beklentileri doğrultusunda faiz oranlarında değişiklik yapmadı. 

ECB’den yapılan açıklamada, Yönetim Kurulu’nun bugünkü toplantısında faiz oranlarının sabit tutulmasını kararlaştırdığı bildirildi.

ECB, 2014 yılının eylül ayındaki toplantısında ekonomiyi canlandırmak için radikal kararlar almış ve bu kapsamda yüzde 0,15 olan politika faizini yüzde 0,05’e, yüzde 0,40 olan marjinal borç verme faizini yüzde 0,30’a ve mevduat faizini yüzde eksi 0,10’dan yüzde eksi 0,20’ye çekmişti.

 

Banka 2015 yılı aralık ayındaki toplantısında ise mevduat faizini 10 baz puan düşürerek yüzde eksi 0,20’den yüzde eksi 0,30’a indirmişti.

 

Draghi Frankfurt’ta basın toplantısı düzenleyecek

 

ECB Başkanı Mario Draghi, faiz kararının ardından Türkiye saati ile 15.30’da Frankfurt’ta basın toplantısı düzenleyecek.

 

Bölgede çok düşük enflasyonla uzun süredir mücadele eden Draghi’nin alacağı olası yeni tedbirler ve parasal genişleme programına ilişkin yeni detaylar, piyasalar ve yatırımcılar tarafından yakından izleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X