Ecrimisil borçlarına yapılandırma

Hazine’nin özel mülkiyetinde veya devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan taşınmazları izinsiz kullanan konaklama tesisi yatırımcısı veya işletmecilerinin, 26 Nisan 2016 itibarıyla vadesi geldiği halde ödenmemiş ecrimisil borçları yapılandırılabilecek

Ecrimisil borçlarına yapılandırma

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın ‘Tahsilat Genel Tebliği’ Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeyle, Kültür ve Turizm Bakanlığından alınmış yatırım veya işletme belgesi bulunan konaklama tesislerinin yatırımcı veya işletmecisi olan gerçek ve tüzel kişilerin Hazinenin özel mülkiyetinde veya devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan taşınmazları izinsiz kullanımlarından dolayı ödemeleri gereken ecrimisil borçlarından vergi dairelerine intikal etmiş olanlar için yapılandırma imkanı getirildi. Tebliğe göre, 26 Nisan 2016 itibarıyla (bu tarih dahil) vadesi geldiği halde ödenmemiş ve takip ve tahsil edilmek üzere, vergi dairelerine gönderilmiş borçlar yapılandırılabilecek. Turizm belgesi olmayanlar ise düzenlemeden yararlanamayacak.

31 AĞUSTOS’A KADAR SÜRE

Borçlular, vergi dairelerine takip için intikal etmiş olan tüm ecrimisil borçları için başvuruda bulunabilecek. Yapılandırmadan yararlanmak isteyenler 31 Ağustos’a kadar bağlı bulundukları vergi dairesine başvurabilecek. Birden fazla vergi dairesine olan ecrimisil borçları için her bir vergi dairesine ayrı ayrı başvuruda bulunulacak. Borçlular ecrimisil borçlarının tamamının veya bir kısmının yapılandırılmasını talep edebilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X