Eczacı’dan Nilüfer’e

Bursa ekibi, son Şampiyonlar Ligi şampiyonunun kaptanlığını yapan Esra Gümüş Kırıcı’yı kadrosuna katarak transferi tamamladı.

Eczacı’dan Nilüfer’e

RECAİ UYSAL

 

Bayanlar Voleybol 1. Ligi’nde iddialı bir sezon geçirmeyi planlayan Nilüfer Belediyespor, kadrosunu önemli bir isimle güçlendirerek transferi noktaladı. Eczacıbaşı ile lig ve Avrupa şampiyonlukları yaşayan, 11 sezondur İstanbul ekibinin formasını giyen ve kaptanlığını yapan Esra Gümüş Kırıcı, yeşil mavi beyazlılarla sözleşme imzaladı. Kariyeri boyunca 250 kez A Milli Takım forması giyen, Eczacıbaşı ile birçok başarıya imza atan 1982 doğumlu smaçör, Bursa’da olmaktan mutlu olduğunu söyledi.

TRANSFERİ KAPATTIK

Nilüfer Belediyespor Üçevler Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilen törenle kendisini 1 yıllığına Bursa ekibine bağlayan başarılı oyuncuyu kadrolarına kattıkları için mutlu olduklarını ifade eden Kulüp Başkanı Ali Karamık, “Bence çok önemli bir transfer gerçekleştirdik. Esra kendisini ispatlamış bir oyuncu. Birçok şampiyonluk yaşamış, milli takımda önemli başarılar elde etmiş bir oyuncuyu aramızda görmekten dolayı çok mutluyuz. Esra’nın da takıma katılmasıyla transferi noktaladık. İyi bir kadro oluşturduğumuz düşünüyorum. Başarılı bir sezon geçireceğimize inanıyorum” diye konuştu.

HEDEFLERİ VAR

Nilüfer Belediyespor’u hedefleri olan bir takım olduğunu için tercih ettiğini belirten tecrübeli oyuncu ise “Uzun bir aradan sonra İstanbul dışında oynayacağım. Bursa sevdiğim bir şehir. Bir çok arkadaşım var. Takımın başarısı için elimden geleni yapacağım. İnşallah sakatlıksız, iyi bir sezon geçiririz. Takım içerisinde ise yabancılık çekmeyeceğimi düşünüyorum” diye konuştu. Bursa ekibi, daha önce, Herrera ve Neslişah ile sözleşme yenilemiş, Seda Uslu Eryüz, Meryem Boz, Ivana Milos, Selen Kafadar, Duygu Üçdağ’ı takıma dahil etmişti.

ESRA GÜMÜŞ KIRICI KİMDİR?

2 Ekim 1982 Ankara doğumlu olan Esra Gümüş Kırıcı Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi bölümünden spor öğretmeni olarak mezun oldu. 13 yaşında Ankara Vakıfbank’ta voleybola başlayan ve A takıma yükselen Esra, 2000 yılında Yeşilyurt, 2004 yılında ise Eczacıbaşı Vitra’ya transfer oldu. 2005 yılından bu yana Eczacıbaşı takımının kaptanlığını yapan başarılı oyuncu, bu ekiple 4  Türkiye Ligi şampiyonluğu, 3 Türkiye Kupası, 2 Süper Kupa kazandı. 2006, 2007, 2009 ve 2012 lig finallerinde en iyi manşet alan oyuncu ve MVP seçildi. 2015’te Şampiyonlar Ligi’nde ve Dünya Kulüpler Kupası’nda şampiyonlukyaşarken, 2 kez Şampiyonlar Ligi’nde dördüncülük, bir kez de Avrupa Top Teams Kupası’nda üçüncülük aldı.

Milli takımlarda başarılı olan Esra Gümüş Kırıcı 250 kez A Milli oldu. Esra 2013 yılında yine bir voleybolcu olan Mustafa Kırıcı ile evlendi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X