Eczanelere tabela standartı

Sağlık Bakanlığı, serbest eczacıların levhalarını standart hale getiriyor.

Eczanelere tabela standartı

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

 

Yeni düzenlemeye göre, artık zemin ölçülerine göre standart levhalar yapılacak ve ışıklandırmalar sadece ‘Eczane’ yazısı üzerinde olacak. Bakanlık böylece hastaların eczanelere erişimini kolaylaştırmayı, farklı eczane levhası kullanılması halinde ortaya çıkan görsel kirliliği ortadan kaldırmayı ve eczaneler arası haksız rekabeti önlemeyi amaçlıyor. Bursa Eczacılar Odası Başkanı Yalın Ökmen, konuyla ilgili değerlendirmesinde, uygulamayla eczanelerin daha kurumsal hale geleceğini söyledi.

‘UYDU GİBİ TABELAR VARDI’

Eczaneler arası farklıların azalacağını dile getiren Ökmen şunları kaydetti: ”Biz bu değişimi destekliyoruz ancak maddi olarak sıkıntı getirecek. Diğer tabelalara bakıldığında meslektaşlarımız işleri abartmışlardı. Bazıları binanın tepesine uydu gibi tabela yapıyordu. Tabela kirliliği hat safhadaydı. Şimdi en azından eczaneler standartlaştırılacak. Bu bakımdan destekliyoruz. Uygulama yeni açılan eczaneler için hemen başladı. Var olan eczanelerin tabela değişimi ise 1-1,5 yıl içinde değişecek. Standartlaşma açısından önemli bir uygulama.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X