Edebali 1 yıllık icraatlarını anlattı

Bir yıllık icraatlarını değerlendiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Tüm sorunları planlayarak çözeceğiz. Geleceğin Yıldırım’ını inşa edeceğiz” dedi.

Edebali 1 yıllık icraatlarını anlattı

SEYİT GÜNDOĞAN

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım Belediyesi Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında bir yıllık icraatını değerlendirdi. Ortak amaçlarının Yıldırım’ı iyi yerlere getirmek olduğunu belirten Edebali, “Geride bıraktığımız bir yıllık dönemde yaptımız icraatları; katılımcı belediyecilik, kültürel belediyecilik, sosyal belediyecilik, çevreci belediyecilik ve hizmet belediyeciliği adı altında 5 başlıkta topladık. Bir yılda söz verdiğimiz 100 projenin yarısından fazlasını ve diğer ek projeleri hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz” dedi. 

“2015 BÜYÜK PROJELERİN BAŞLANGICI OLACAK”

Her günün hesabını verebilecek disiplin ve şeffaflıkta olduklarının altını çizen Edebali, 2015 yılının büyük projelerin temel atma törenlerinin yaşanacağı bir yıl olacağını söyledi. Yıldırım için en önemli sözleri olan kentsel dönüşümde artık söz bittiğini ve uygulamanın başladığını kaydeden Edebali, “İnsan ve şehir, kentsel dönüşümün temel yapıları. Bu iki kavramı doğru yolda doğru plan ve adımlarla buluşturarak, kadim medeniyetimizden güç alarak modern çizgiler taşıyan bir şehri hayata geçireceğiz. Şehri daha planlı ve daha sağlıklı oluşturarak kültürel, sosyal ve ekonomik açıdan insanlarımıza daha müreffeh bir hayat sunuyoruz” şeklinde konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ 3 AŞAMADA

Kentsel dönüşümle ilgili Yıldırım’da ciddi adımlar atacaklarını kaydeden Edebali, şunları söyledi: “Mekan ve insan birbiriyle ilintili kavramlar. Yarını bugün ile birlikte düşünüyoruz, ama dünle birlikte yapacağız. Kentsel dönüşümü 3 farklı yolla hayata geçireceğiz. İlk olarak; Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ve hükümetimizin destekleri ile Ankara Yolu’nun alt kısmındaki mahalleleri yeniden dizayn edeceğiz. Nisan ayında Bursa’ya gelecek olan Çevre ve Şehircilik Bakanımızın da katılımıyla, Mevlana mahallemizde M1 kentsel dönüşüm etabı ile ilgili protokolü imzalayacağız. Ulaşımla ilgili konuları Büyükşehir Belediyemiz ile işbirliği içinde çözeceğiz. Ulaşım dönüşüme de artı değer katacaktır. İkinci olarak ilçemize prestijli projeler kazandıracağız. Belediyemizin bütçesi ile kültür merkezleri, büyük konferans salonları, sosyal ve turizm tesislerini de yapacağız. Üçüncü olarak ise özel sektör eliyle dönüşüme hız katacağız. Master planımız dahilinde, vatandaşlarımızla anlaşarak yeni mekânsal bir oluşum yapılmasını sağlıyoruz. Dönüşümün büyük kısmı özel sektör kaynakları ile olacak.Yatırımcıları bitişik nizam alanlara teşvik ediyoruz. Vatandaşlarımızla anlaşarak o bölgeleri de riskli bina statüsüne koyarak belediye olarak yardımcı oluyoruz” dedi.

CUMALIKIZIK EVLERİ YENİDEN RESTORE EDİLİYOR

Turizm konusunda da önemli çalışmaların yapılacağını dile getiren Edebali, “Yıldırım’da ulaşımla ilgili çalışmalarımız var. Cumalıkızık’a gelen turistlerle ilgili alanda görüntüyü bozacak her yeri kaldırıyoruz. Orada satış yapan kadınlarımıza, tarihi mekana uygun yerler yapıp onlara hibe edeceğiz. Restorasyon çalışmalarımızla ilgili ihaleye çıkıyoruz. Yeniden yapılacak binaların yanı sıra, ayakta durmakta zorlanan binalarımızı restore edeceğiz. Müzemizi daha iyi işletilebilmesi için Büyükşehir’e devrettik. Hangi dilde olursa olsun, gelen turistler, kuracağımız cihazlar sayesinde doğru bilgiyi alacaklar” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X