Edebali hemşireleri unutmadı

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü’nde Yıldırım Belediyesi Tıp Merkezi’nde görev yapan hemşireleri ve kadın personeli ziyaret ederek çiçek verdi.

Edebali hemşireleri unutmadı

12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü nedeniyle Yıldırım Belediyesi Tıp Merkezi’ni ziyaret eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Sağlık çalışanlarının, kutsal bir insanlık görevi gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. Hemşirelerin insanların sağlıklarını korumak ve hastalara şifa olmak için kendi hayatlarından feragat ederek, dünyadaki en kutsal mesleklerden birisini ifa ettiklerini belirten Edebali, “Ne kadar teşekkür etsek azdır. Sağlık sistemlerinin asli unsurları olan hemşireler, hasta ve hasta yakınları beklentilerinin karşılanması için etkili, verimli ve duyarlı bir sağlık hizmeti sunabilmek amacıyla omuzlarındaki kutsal sorumluluğun bilinci ile görev yapıyor” dedi.

‘SAĞLIK ÇALIŞANLARI SAYGIYI HAK EDİYOR’

Sağlık çalışanlarının uğradıkları şiddete de değinen Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin, birey, aile ve toplum sağlığını kazandırmak için mesai harcayan hemşirelerimiz ve sağlık çalışanlarımız, maalesef hak etmedikleri muamelelerle karşılaşıyorlar. Tek amacı hayat kurtarmak olan sağlık çalışanlarına yönelik şiddet içeren davranışlar kabul edilemez. Herkesi sağlık çalışanlarına karşı duyarlı olmaya davet ediyor, başta Tıp Merkezi’mizde Yıldırımlıların sağlığı için seferber olan hemşirelerimiz olmak üzere tüm hemşirelerimize iyi çalışmalar diliyorum” ifadelerini kullandı. Öte yandan Başkan İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım Belediyesi Tıp Merkezi’ne giden çocukların, aşı, iğne ve doktor korkusunu yenmeleri adına miniklere ‘Üstün Cesaret Belgesi’ verdi. Yıldırım’da çocukların mutluluğunu her şeyin üzerinde tuttuklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, gelecek nesillere teslim edilecek emanet olarak gördükleri Yıldırım’ı, çocukların mutluluğu üzerine inşa ettiklerini vurguladı.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X